Citat:
În prealabil postat de topcat
Daca crezi ca unui ateu ii place sa fie singur te inseli.
Altruismul nu a aparut ca o necesitate, a aparut ca o alternativa (mai buna) de supravietuire. Pur si simplu cei ce colaboreaza se multiplica mai mult. Acesta e altruismul inconstient, existent in gena umana asemenea celorlalte fiinte.
|
Deci recunosti ca de fapt ceea ce consideri tu nu e altruism.
Unde se acționează dezinteresat în favoarea altora? Tu actionezi ca alternativa mai buna sa supravietuiesti. e cel putin o situatie "win-win" cum zic americanii.
Ce sa mai vorbim despre sacrificiul din dragoste pentru seaman?
O doamna, intr-un thread mai jos (il poti gasi aici
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...?t=6382&page=6), zicea ca:
Citat:
Intreb in nevrednicia mea ati fi in stare sa va dati locul de munca pentru un alt frate de al vostru care este la ananghie?Daca da ,m-as bucura tare ,daca nu ,ar trebuie sa va ginditi la vorbele Mintuitorului.Eu ,recunosc am facut-o ,zilele acestea cind toata lumea se bucura de Sarbatori la noi la biserica a venit o romanca si s-a plins ca e fara loc de munca ,nu avea saraca nici macar un euro pentru as lua paine.I-am cedat eu locul meu de munca si mare bucurie i-am facut,iar altei romance i-am facut un pachet cu mincare ca acolo unde munceste ,nu prea ii dau sa manince.Asa am inteles eu ca trebuie sa imi iubesc aproapele,voi cum ginditi ?Traiesc in strainatate si nu imi este nici mie usor...
|
Dansa a reactionat ca o alternativa mai proasta ca sa supravietuiasca.
Cam asta inseamna altruism.
Cam cum vede ateul din tine asta? Ca pe o nebunie?