Te-ai intrebat cum ar arata lumea fara credinta, etica , patriotism si moralitate? :)
Daca credinta ar trebui sa urmeze logicii, fiind ceva ceea ce simtim inseamna ca si dragostea ar trebui sa ne cuprinda din aceleasi considerente :)...Chiar nu iubesti sau n-ai iubit niciodata pe nimeni? Daca da, iti vei putea explica si "logica credintei"
Daca pentru tine tara ta inseamna doar un teritoriu geografic delimitat de stalpi sau ce vrei tu, ma bucur ca putem comunica aici in aceeasi limba si putem intelege semnificatia fiecarui cuvant al limbii romane in mod exact. Era mai greu daca fiecare om ar vorbi limba sa personala si ar avea traditiile sale personale...Eu as sarbatori venirea primaverii dansand intr-un picior in jurul unui ghiocel, vecinul ar aduce ofrande veveritelor din padure, iar tu ai face poate focul in mijlocul casei cu lemne verzi...(In ce ma priveste prefer sa purtam toti martisoare :) ) ...sau mai rau Doamne pazeste daca am fi cu totii de acelasi fel pe lume.
Un exemplu cras : Daca nu ar exista etica am cioparti in salile de operatie oameni saraci sanatosi pentru a le implanta oamenilor bogati care le pot plati...Este logic nu? Cine plateste are, si in mod logic cei mai tari supravietuiesc...Da-o-ncolo de etica...:)
Sper ca daca ai sau vei avea o familie omul pe care il iubesti sa inteleaga ce inseamna moralitatea si sa nu-ti spuna tot a doua seara : Iubito azi dorm la o alta prietena...vin poimaine acasa...pupa copiii inainte de culcare si spune-le ca-i iubesc.
11 Septembrie , femeile nenorocite din tarile orientului , atentatorii si criminalii nu au de vreunfel de-aface cu islamul...sunt doar extremisi care se folosesc de numele coranului si al islamului...atat...asa cum cruciatii sau inchizitorii s-au folosit de credinta pentru a distruge...
Sunt exemple extreme desigur si mai in gluma sau mai in serios sa stii ca fiecare din chestiile amintite mai sus s-ar putea intampla daca ar lipsi etica , morala, patria si patriotismul si daca am identifica credinta sau religia a milioane de oameni cu faptele catorva ....
P.S. Alege si tu calea de mijloc...lumea nu e pictata in alb-negru :)