Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Certitudinea ta frizează încumetarea, de parcă tu ai fi inspirat cuvintele lui Pavel. Ți-am dat două variante care se exclud, ai ales combinația cea mai nefericită, adică exact imposibilul. Mergând pe acest raționament absurd ai putea găsi argumente pentru inovații teologice nelegiuite în dreptul fiecărei porunci. Și exact asta dorește și diavolul.
|
Eu ti-am tradus cat mai direct si cu cat mai mare acuratete dupa textul grecesc.Sabbaton nu inseamna acelasi lucru cu Sabbatismos.Iar Sabat din punct de vedere semantic nu inseamna sambata, atat doar ca este identificat mai mult cu sambata.Sabbath inseamna a inceta sau a termina, si se identifica cu odihna.
7.Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
8.Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi.
9.Drept aceea, s-a lăsat o ținere de Sabat poporului lui Dumnezeu.
Singura inovatie este sambata lui Ellen White, care nu are nimic de-a face cu sambata iudeilor si nici cu ziua de odihna a crestinilor.Crestinismul totdeauna a tinut duminica.