Citat:
În prealabil postat de Danut7
Dumneata chiar nu citesti ce iti scriu?
|
Ca să-mi pretinzi acest lucru, recitește-ți dumneata postarea înainte de a emite judecăți de valoare:
Citat:
Daca preotii care dezleaga sambata sunt fara de pacat cu atat mai mult Iisus Hristos.
|
Citat:
Iisus de mai multe ori a calcat sâmbăta, dar de ce?Ca sa-i vindece pe cei bolnavi , sa-i ajute pe cei neputinciosi.
|
Dar dragul meu, ceea ce a făcut Hristos n-a fost călcare de sabat (decât în mentalitatea fariseilor), ci reașezarea lui în poziția inițială: părtășie cu Dumnezeu și cu semenii pentru a căror sănătate fizică dar mai ales spirituală a "lucrat" Hristos.
Citat:
Probabil ca dumneata crezi ca si in Rai , Dumnezeu te va pune sa lucrezi sase zile si a saptea sa te odihnesti.
|
Munca este o instituție lăsată de Dumnezeu în Paradis (Eden) și va exista și în Paradisul refăcut (Rai). Facerea 2,15. Isaia 65,21.
Sabatul este de asemenea o instituție divină moștenită de noi din Eden și va exista de asemenea în Rai. Isaia 66,23.
Citat:
Cred ca pui o zi(care nici macar nu e cea corecta) deasupra omului si chiar deasupra lui Dumnezeu
|
Crezi, dar credința ta este strâmbă. Ai avea insolența să-L corectezi pe Dumnezeu în această privință? Dacă te crezi capabil de o asemenea încumetare, vei auzi în ziua de apoi groaznicele cuvinte:
"Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați
fărăde
legea." (Matei 7,23)
Citat:
prin ziua ta incerci sa-l limitezi pe Dumnezeu in timp si sa-i reduci omnipotenta prin insinuarea faptului ca Dumnezeu oboseste sau are nevoie de o zi de odihna, sau ca trebuie sa se odihneasca periodic.Geneza in mod special nu trebuie interpretata strict literal, ea are si un sens poetic si alegoric.
|
Iarăși îmi atribui cuvinte pe care nu le-am rostit niciodată. Dimpotrivă, am folosit acest argument că Dumnezeu nu obosește și "S-a odihnit" doar ca să-i dea un model omului (la fel cum și Hristos S-a botezat nu pentru că era păcătos, ci pentru a ne servi nouă de model). Adu-ți aminte. Dar ce spun eu... tu nu vrei să-ți "
aduci aminte" (Facerea 20,8) nici de porunca Domnului,decum de cuvintele mele!
Citat:
1 Petru 4:5-6
|
Evanghelia a fost vestită celor vii, care acum sunt morți. Asta se deduce din ce spune ap. Petru. În mormânt nu se predică Evanghelia. Evanghelia se ascultă și se
trăiește cât omul... trăiește. Când păcătosul a murit, poți să-i predici cât vrei, nu se va mai pocăi niciodată!
Citat:
O.. de nu ti-am dat cu duiumu referinte.Sunt texte absolut clare in Scriptura in legatura cu viata sufletului dupa moarte,intre care 1Petru 3:18-20;1Petru 4:5-6;Pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar,s.a.m.d.Texte foarte evidente pe care le rastalmaciti cu desavarsire.
|
"Duiumul" acestor texte le poți număra pe degetele mîinii unui ciung. Cât despre "evidența" lor, o poți găsi pe topicul respectiv.
Citat:
Continuati sa idolatrizati o zi.Ati schimbat "Sf.Vineri" in "Sambata lui E.White".
|
Ți-am bătut un apropo acum două zile. Te-ai documentat cu privire la sf. Vineri și sf. Parascheva?