View Single Post
Vechi 18.12.2009, 12:51:57
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Stai linistita.
Domnul priveste la inima si la intentia celui care vorbeste despre cele sfinte. Doar ca uneori este nevoie sa luam aminte la cei din fata noastra, daca le putem spune ceva despre Sfintele Moaste, despre Sfanta Euharistie, etc. sau nu.

Sunt cazuri in care suntem intrebati de cate ceva din Biserica numai cu intentia de a rade (rautacios). Am intalnit persoane care ma intrebau despre calugari, episcopi si altele asemenea. Atunci, cea mai buna este tacerea si rugaciunea in minte.

Cat despre spunerea gandurilor, si eu sunt o fire foarte deschisa. Ma deschid repede, iar uneori chiar cui n'ar trebui. Insa, daca se rade de mine, de gandurile mele si de cele ce spun, nu sunt lezat in inima si reusesc sa imi pastrez linistea, caci imi dau seama ca am gresit, spunand cui nu merita cele ale mele. Insa sunt persoane mult mai sensibile, care daca s'ar deschide cuiva care, mai apoi, ar rade de ele, ar suferi mult. Acelora le e de folos sa cerceteze mai cu atentie persoana din fata lor.
Este foarte adevarat tot ce spui, dar cum ne putem da seama cu siguranta? Mai ales cand comunicam asa, printr-un forum? N-avem cum sa stim cu cine vorbim, n-avem cum sa stim care va fi reactia urmatoare, pe cati ii va sminti sau rani un raspuns. Si atunci, nu este mai bine sa nu mai scriem, ca nu cumva acestia, insultand cele sfinte, 1.sa nu se osandeasca ei insisi, iar 2.noi sa ramanem cu rani, dar si cu 3. pacatul de a fi creat altora ocazia de a pacatui?
Reply With Quote