View Single Post
Vechi 30.11.2009, 19:38:11
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Apare în Vechiul Testament: "Și a zis Dumnezeu: Să facem pe om după chipul și asemănarea Noastră... Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său" (Fac 1,26)

Sfinta Treime o avem în teofania de la stejarul Mamvri ( Fac18, 1-3), unde Avraam vede trei bărbati și li se adresează ca și când ar fi fost unul singur.

Mantuitorul Iisus Hristos vorbește: "Credeți Mie că Eu sunt în Tatăl și Tatăl în Mine"(Ioan 14,11) și "Iar când va veni Mângaietorul pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine"(Ioan 15,26).

Formularea definitivă a dogmei Sfântei Treimi, pe baza Sfintei Scripturi și a Sfintei Tradiții, a avut loc la Sinoadele I si II ecumenice.
Cred ca ar trebui sa nu incercam sa demonstram fortind niste dovezi destul de vagi si interpretabile in multe feluri.
Cred ca trebuie pur si simplu sa CREDEM SAU SA NU CREDEM, in cazul asta fara sa cercetam asa cum este si in cazul minunilor si a nasterii din fecioara ...sau CREZI sau NU CREZI, Punct!

..spun interpretabile deoarece toate exemplele date pot fi intelese astfel:

1."Să facem pe om după chipul și asemănarea Noastră"

ca pe o multitudine de Zei sau Dumnezei( Grecia si Roma antica, India, etc) care locuiesc in Cer

2. "Avraam vede trei bărbati și li se adresează ca și când ar fi fost unul singur."

ca un grup de oameni chiar si ingeri care promoveaza o singura idee, evident ca se vor manifesta ca un singur om

3. "Iar când va veni Mângaietorul pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine"

Mingiietorul poate fi vre-un sfint (Ilie, Enoch) care la sfirsitul timpurilor ne va mingiia cu prezenta lui si ne va intari pentru cele ce urmeaza de ex.

Este imposibil de priceput si aprofundat de ce in scripturi Hristos nu ne spune CLAR ce si cum si ne lasa sa facem presupuneri peste presupuneri, sa le sucim si sa le invirtim, sa ne cretam intre noi pentru ca PUR SI SIMPLU SUNTEM REDUSI LA MINTE SI NU INTELEGEM.
De ce nu ne-a explicat ca la prosti precum se explica tot felul de lucruri si meserii in cartile acelea de genul Explicatia computerelor pentru Idioti.

Daca era mai clar in EXPRIMARE acum nu aveam mii de secte si religii care se caftesc de mii de ani ci poate doar una iar Biserica Sa chiar ar fi rezistat cu milioane de credinciosi si nu doar cu Un mirean Un preot si Un episcop asa cum se preconizeaza. Treaba este foarte incurcata

Last edited by andreicozia; 30.11.2009 at 19:40:42.
Reply With Quote