Citat:
În prealabil postat de Doriana
Nu, mai, rugaciunea nu imi e adresata mie, ci lui Dumnezeu; El o intelege. Cand omul nu stie sa se roage, Duhul Sfant Il invata cum sa se roage
Romani 8:27 Iar Cel ce cercetează inimile știe care este dorința Duhului, căci după Dumnezeu El Se roagă pentru sfinți.
Tu ai scris mai sus ca nimeni nu intelege si tot tu spui ca trebuie sa intelegem. Exista vorbire in limbi intelese, care se manifesta in misiune; sunt cazuri in care omul nu cunostea limba bastinasilor si a inceput deodata sa predice in limba lor. Apoi exista rugaciune in alte limbi necesara zidirii personale , in felul urmator: omul nu stie sa se roage, Duhul Sfant il ajuta in slabiciunea lui, mijlocind pentru el. Dumnezeu Tatal intelege primeste rugaciunea.
Despre cazul povestit, pot sa-ti dau si eu exemple. Cultul penticostal are si el problemele lui, cum vad ca sunt si pe aici si au fost si in biserica primara. Iar darul talmacirii e, dupa observatia mea personala, cel mai rar intalnit dar, impreuna cu cel al credintei si minunilor.
|
Bolboroseala penticostala nu este de la Dumnezeu.Nicaieri in Biblie nu se spune ca vorbirea in limbi ar fi o bolboroseala, ba mai mult se spune ca este dupa graiurile lumesti.La cincizecime fiecare vorbea in limba lui si auzea tot in limba lui.Versetelor acelea despre Duhul Sfant , ma tem ca le dai o alta tenta, spre a justifica "bolboroseala" penticostala.Intradevar vorbirea in limbi este de la Duhul Sfant si releva ceva, ori receptorului , ori altor interlocutori , ori amandorura.Cum a zis si Hristos: Duhul Sfant va veni si va lamuri toate.Tot ce se intampla prin Duhul Sfant este revelator si descoperitor.Caci tot ce este la lumina se descopera si se vadeste.Ce nu este din lumina se ascunde.Ai dreptate Duhul Sfant se roaga pentru sfinti , si ne ajuta in rugaciune.Atentie ne ajuta, nu ne "poseda".Acest subinteles pe care cred ca incerci sa-l infiltrezi intra in contradictie cu liberul arbitru.Deci ce tot incerc sa-ti spun de vreo 3-5 posturi incoace.Vorbirea asta in limbi iti vine de fiecare data cu un scop si o descoperire ori personala ori generala.Daca nu descopera nimic, atunci la ce bun aceasta vorbire in limbi?Cum te va zidi ceva care nici cu duhul , nici cu mintea nu poti patrunde?Si cum poate talmacirea la aceiasi "vorbire" de la doi prooroci diferiti sa fie diferita?Stii ca minciuna este de mai multe feluri, asa a zis si Mantuitorul.Asadar cel care vorbeste nu percepe nimic la penticostali , iar cei care talmacesc , talmacesc diferit aceasta.Judeca tu.Este Dumnezeu autorul confuziei?Pe cine ajuta acest dar la penticostali daca atat receptorului cat si intre talmacitori aduce confuzie? Sa nu uitam si de carismatici care sunt tot un fel de penticostali si care arata ca niste posedati in timpul acestui dar.