Ne ocupam prea mult de detaliile exterioare cum spunea si Mantuitorul...ne legam prea mult de ceea ce e la vedere... de ce judecam sau ne dam cu parerea...habar nu avem cine a fost si este Arsenie Boca...atat ne mai place sa ne dam cu parerea...spre exemplu la poeti...ce ar fi vrut el sa zica prin nu stiu ce versuri...pai de un sa stim noi ce gandea sau simtea el cand scria acele versuri sau de un stim noi ce simtea Arsenie cand striga unuia de la poarta manastirii ce pacate avea sau cata pocainta facea pt acest lucru...am citit Cararea imparatiei si nu am vazut nimic deosebit fata de ce scriu ceilalti parinti contemporani ci mi-a explicat si din punct de vedere stiintific medical anumite lucruri...nu l-am cunoscut dar stiu sigur ca il voi vedea in cele 6 zile cat voi vizita Raiul iar mai apoi de acolo de jos am sa-l vad bucurandu-se cu ingerii in sanul lui Avraham...haideti sa nu ne mai dam cu parerea ....Papacioc o avea si el motivele lui sa faca ce face dar nu ne e dat noua sa stim acest lucru...
|