Citat:
În prealabil postat de sophia
@ Fani
1. da, citesc cu atentie mesajele voastre
2. Daca scrie in Biblie de ce nu scrie si Vietile Sfintilor Apostoli? Este tiparita cu binecuvantarea episcopului Galaction.
Si aici in forum mi-a fost recomandata, sau pe o pagina similara pe unde am mai cercetat in internet.
|
Biblia este baza credintei, alte carti trebuie citite cum grano salis; cu simt critic, si cercetand si traditia bisericii, care se reflecta in Biblie si in rest.
Cartea pe care o citesti o fi o bibliografie romantata a apostolilor, si autorul ei dintr-un motiv sau altul a ales sa ignore spusele sfantului Pavel despre sfantul Petru.
Poate ca motivul este tocmai cel care te deranjeaza pe tine, o anumita accentuare a monahismului si desconsiderare a cununiei, insa ele nu sunt crestine, sunt o deformare impotriva careia trebuie sa luptam.
Citat:
3. Da, m-am uita in cartea ceea a Sf.Damaschin, pe linkul dat de sherlock_holmes mai sus.
Dar nu are legatura cu intrebarile mele.
Cu presupusul si ghicitul ma refeream la voi, dar si in general la oameni.
Tu nu vezi cat ne este de neclar totul, cum ne afundam in ne-stiinta si nelamuriri?
|
Este misterios, poate, dar asa de neclar nu mi se pare.
Este o taina cum anume dumnezeirea si umanitatea sunt in Hristos fiecare intregi, neamestecate si neseparate (cum spune sinodul din Calcedon). Dar anumite lucruri se stiu, si pe baza lor se poate specula despre intrebarea ta, de ce Iisus nu a fost casatorit.
Uite, sa-ti spun ceva care poate sa te mangaie: din cate am inteles eu, sf Ioan Damaschinul spune ca pentru a avea o 'omenitate' completa, adica pentru a fi om adevarat si intreg, nu este nevoie neaparat sa poti avea copii. Deci un om infertil este tot atat de om ca si un om fertil. Dupa el, Hristos era infertil!
Citat:
In fine, nu mai intreb.N-are rost.
|
Nu te supara si tu acuma. Am scris pe graba mesajul dinainte. Are intotdeauna rost sa intrebi, da eu am fost cam nerabdatoare cu tine pentru ca pari ca intrebi, dar nu stai sa cantaresti bine raspunsurile, sa le rumegi, si zici repede: nu inteleg nimic, m-ati zapacit complect. ;-)