20.11.2009, 13:23:36
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
|
|
...
Citat:
În prealabil postat de Fani71
Cifrele le am dintr-un articol al parintelui John Breck in care este tratata alta problema, dar s-ar putea sa fie depasite, pt ca sunt din anii 90.
Diferenta nu este de intentie pentru ca atunci cand iei anticonceptionale intentia este sa opresti conceptia, iar cazul cand se poate fecunda un ovul este un fel de efect foarte rar secundar.
Parerea mea (proprie) este ca exista situatii in care ne putem asuma acest risc (boala grava, pericol de malformatii, si altele). Personal, nu mi-l asum, in momentul de fata, de altfel.
As prefera sa fii mai obiectiv cand scrii, si sa te abtii de la expresii ca 'corifeii ortodoxiei apostate'. Nici eu nu am o parere buna despre cei care sustin vechii calendaristi, care arunca cu anateme la tot pasul, care cred ca pamantul e plat si care cred ca ortodoxia adevarata trebuie sa se ia numai dupa canoane aplicate ad literam, fariseistic (NB pidalionul a fost si el alcatuit de un sfant pe care tu nici nu-l recunosti, Nicodim Aghioritul), insa nu spun ca sunt ... nici nu vreau sa spun cum, desi ma mananca degetele pe clape. ;-)
In tot ceea ce scrii se simte acelasi vant polar. Nu putem discuta mai omeneste, chiar contrazicandu-ne? Sau si omenia este un principiu 'ecumenist'?
|
Sunt de acord sa nu facem copii, daca exista riscul ca acei copii sa aiba malformatii, deficiente fizice si psihice; dar singura metoda de a nu face copii in cazul asta sa fie abstinenta, nu contraceptivele.
|