Citat:
În prealabil postat de Maranatha
te rog sa nu rastalmacesti intelegerea neoprotestantilor atit timp cit nu ii cunosti indeajuns.
Sint de acord ca fiecare poate mijloci -in rugaciune- pt altcineva.
Numai ca in ce priveste iertarea pacatelor ,numai Dumnezeu poate face asta .
Iar singurul care e intre noi si Tatal e Domnul Isus ,care ne impaca cu Tatal.
Cum spune Isaia -Sfint ,sfint,sfint e Dumnezeu.
Sfint inseamna separat de pacat . Noi pacatosii ne putem apropia de sfintenia Tatalui doar prin Isus. De aceea nu se accepta la toti protestantii, iertarea pacatelor prin mijlocirea sfintilor (vii sau morti).
De altfel asta ar insemna sa nu recunosti puterea deplina de a mintui a lui Isus Hristos.
Este anormal sa spui ca trebuie sa apelezi la altcineva .
Daca e sa luam dupa litera , bisericile traditionale o arata mult mai mult.( preotie,imbracaminte, apa,ulei,tamiie , ritualuri)
|
Ciudata intelegere ai, eu chiar am acentuat faptul ca Iisus e cel care ne-a impacat cu Tatal
tu nu cunosti teologie ortodoxa si nu sti invatatura bisericii referitor la iertarea pacatelor
oamenii in Biserica se roaga sfintilor pt mijlocire si pe deasupra mi se pare si normal sa aduc cinste unui sfant care e oglinda lui Hristos
asta nu-i stirbeste din cinste lui Hristos, ba ma mult, a nu cinsti sfintii mi se pare o stirbire a cinstirii lui Dumnezeu in toata meretia Sa si prin toate lucrurile si actiunile Sale
app de neo-protestanti, ii cunosc mai bine decat crezi deoarece am si facut parte din ei candva