Citat:
În prealabil postat de ghedeon
Arata-mi in pasajul respectiv unde il invata Hristos pe Nicodim importanta botezului.
Nu inteleg ce spuneti aici? Adica Hristos ii explica botezul dar nu incerca sa il faca pe Nicodim sa inteleaga atunci, ci intr-un viitor? Si atunci de ce l-a mustrat pe Nicodim? Nicodim e mustrat in versetul 10, deci evident ca pana in versetul 10 nu i se spune nimic despre botez. Eventual dupa versetul 10, insa v-am citat versetele intr-un post mai sus si nu apare absolut nimic despre botez. Se vb doar despre credinta in Hristos si se face paralela cu sarpele inaltat in pustie de Moise. De fapt versetele dupa 10 explica cam ce inseamna nasterea din nou. Inca o data va rog,punctati locul unde prezinta Hristos botezul(in pasajul respectiv) ca eu unul nu vad.
Aici suntem de acord.
Vreau sa clarific un lucru,botezul nu e nastere din nou, nasterea din nou apare in VT iar botezul abia in NT. Sfanta Scriptura le prezinta ca pe 2 lucruri total diferite.
Insa intr-adevar, nasterea din nou sta la baza botezului.
Botezul fara nastere din nou nu e posibil, nasterea din nou e conditia pt ca botezul sa poata avea loc. BOTEZUL NU TE NASTE DIN NOU.
|
La prima intrebare: Iisus il invata pe Nicodim importanta nasterii
din nou, ca atunci cand se va practica botezul din apa si Duh,
Nicodim sa-l recunoasca ca fiind la fel cu nasterea din nou si
sa-l accepte. Dar daca tu intelegi altceva prin nasterea din
nou, atunci nu putem cadea de acord pentru ca termenii pe
care ii utilizam nu sunt aceiasi la fiecare din noi.
Acum intreb si eu: Ce intelegi tu prin nastere din nou?
Ce intelegi prin botez? Ce intelegi prin metanoia?
Pana nu clarificam termenii vorbim degeaba.