View Single Post
Vechi 08.11.2009, 19:27:11
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Seriozitatea noastră trebuie să înceapă cu renunțarea la plăcerile lumești , trupești și trecătoare .
Depinde ce placeri. Unele nu sunt pacat, sunt necesitati.
Nu are a face viata noastar privata cu iubirea de oameni si credinta.
Putem tari cumpatat, in felul nostru si sa ajutam si pe ceilalti in acelsi timp.

La predica ne-a spus preotul, nu o data, ca Iisus nu a condamnat pe cei bogati, bogatia nu este un pacat. El a condamnat pe cei avuti care nu se uita si nu dau si celor din jur. Acela este un pacat. Este o diferenta.

Concret, ca sa ma intelegeti tu si Traditie si Zaharia si altii:
Undeva scrie clar (imi scapa acum unde), ce doreste Iisus:
1. A imbraca pe cei goi
2. A hrani pe cel flamand
3. A-i da sa bea celui insetat
4. A ingriji pe cel bolnav
5. A adaposti pe cel fara adapost
6. A vizita pe cel aflat in inchisoare
si or mai fi.

Le cunoasteti precis.
Poate scrie si a mangia pe cel aflat in necaz, a sfatui si orienta pe cel ce are nevoie.

Daca eu am necazuri concrete, am nevoie (si de aia am venit aici pe de o parte, in afara de a invata), de o vorba buna, de o mangaiere, un sfat concret de viata. Mi-ati dat? Nu.V-ati impotrivit la toate (sa nu traiesc cu sotul, sa nu am copii cu ajutorul medicului, sa nu mananc, sa nu...). Toate astea sunt pacat pentru voi.
Vorba buna si mangierea este pentru voi pacat si sentimentalism.
Asta este cu iubirea de aproape la voi, e cam separata de cea pentru Dumnezeu. A doua este f.mare prin carti si cunostinte si teorii.
Fiecare cum crede si poate.
In rest nu va intreb ce pomeni faceti voi, si nici eu nu spun de ale mele, ca nu trebuie sa ne mandrim cu ele.
Reply With Quote