Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Asa este in TEORIE sora Glykys, insa sa nu uitam nici o clipa faptul ca:
1. Harul unui preot pentru noi este ceva ABSOLUT SUBIECTIV. Noi Oamenii putem fi DUSI CU PRESUL foarte usor de catre ACTORI deghizati in preoti. Sa nu ne imbatam cu apa!
Este foarte usor pentru un actor sa MIMEZE HARUL!
...iar dupa cum vedem clar in jurul nostru, judecata pentru aceste mimari deplorabile se platesc DUPA MOARTE, la JUDECATA, nu inainte. Ca urmare nu avem cum sa stim imediat, nu exista o luminita care creste pe capul lui.
deci:
2. Eu ramin la parerea mea ca pe un preot il judeci dupa putinele elemente OBIECTIVE pe care NOI CA OAMENI SLABI si de regula ORBI le avem la dispozitie. Din nou sa nu ne furam caciula!...
Aceste elemente pentru mine si pentru multi altii care sunt in asentimentul meu si cu care am discutat acesti STILPI ai PROFESIEI sunt:
BARBATIA(demonstrata in timp indelungat)
CURAJUL,
CREDINTA( desi pare subiectiva, acest aspect poate fi usor observat la preotii buni), daca este doar sa mimeze ca tine post si se roaga mult...pina la urma este prins asa cum multi sunt prinsi...deoarece partea proasta pentru simulanti si actori este ca aceasta PROFESIE este facuta in PUBLIC!!! iar publicul are din pacate ochi si urechi!
IUBIREA,
INDEMINAREA PRACTICA( pune mina si face, si se pricepe la multe meserii, AICI SE VEDE HARUL UNUI OM!!!) evident combinata cu credinta si dragostea pentru Traditie
Restul de APARENTE sunt de regula doar gargara
|
Domnule Andreicozia, eu una nu stau sa cantaresc harul unei preot. Cum pot eu sa-L cantaresc pe Duhul Sfant? Si aici intru pe teren minat, pentru ca se spune ca toate pacatele se pot ierta, mai putin cele impotriva Sf. Duh, asa ca nu vreau sa ma ard din pricina unei sminteli de la Tv cu un preot care a desfranat. la cati desfranati suntem in lumea asta (cu sau impotriva firii, cu gandul sau fapta), unul in plus sau in minus... Aia e, harul nu se vede, pai nici Dumnezeu nu se vede!

In rest, scara dumitale de valori mi se pare foarte buna in depistarea unui preot "imbunatatit", insa pentru asta se presupune ca ai cunostinta si ca practici acele valori. De-am judeca si credinta si iubirea, curajul si barbatia noastra asa cum le cantarim pe cele ale preotilor, mari am fi! Dar asa... ramanem ce suntem si ii vedem pe preotii care sunt ca noi. O seara bune, domnule Andrei si sa-ti scoata Dumnezeu in cale preoti buni! Asemenea tuturor forumistilor!