Subiect: Despre Sabat
View Single Post
Vechi 02.11.2009, 10:43:56
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Pai daca nu sabatul ne mantuieste si putem fi mantuiti si daca nu "tinem" sabatul(ci duminica ca zi de odihna),atunci nu inteleg de ce atata sustinere din partea ta a acestei idei de parca de ea ar depinde mantuirea noastra.
Nu cunosc prea multi adventisti,insa am auzit dar probabil ca aceste idei au fost propagate de oameni cu nu prea multe cunostinte biblice,nu pot sa vorbesc la mod general,am spus doar ca "unii".
Isus poate nu a amintit despre celelalte porunci despre care ai vorbit tu,deoarece se intelege ca daca le implinesti pe cele spuse de El le implinesti si pe celelalte.In vremea lui in poporul evreu nu erau atei,de aceea nu le-a mai amintit pe celelalte.
Cand am spus ca porunca "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți." nici nu se afla in Legea lui Moise.",m-am referit la decalog.
Isus nu a fost un rebel,vreun revolutionar cum cred unii,El nu a promovat haosul.El ii sfatuia pe evrei "sa dea cezarului ce-i al cezarului",adica sa ne supunem dregatoriilor.De aceea S-a supus randuielilor de atunci,desi intr-un mod propriu,respingand "extremele" impuse de farisei.Dar si aici ,nu iau apararea fariseilor dar in fata unui verset biblic ca cel din Exodul 31:14,aveau pe ce sa isi bazeze ideile.Isus dupa cum vezi a schimbat aceasta oranduire antica,mozaica.A facut ca "sabatul sa fie facut pentru om",ori nu invers.
Nu am analizat versiunea originala a VT,dar in traducerea Cornilescu in acel verset adus de mine apare pentru prima data cuvantul "sabat".Probabil ca ai dreptate.
"Nu Moise i-a dicat Lui Dumnezeu textul poruncii",ci invers.Evident ca Moise "a ales" asa cum am spus sabatul ca zi de odihna,dar trebuia sa continuu ca a ales-o la porunca lui Dumnezeu.
Am spus ca invierea Domnului e o zi special.Ma rog a se intelege ca e un eveniment special.Acelasi lucru am vrut sa il spun si eu,dar vad ca ti-ai facut un obicei in a ma contrazice in tot ce spun :)Oricum o iau ca pe o completare de data asta..:)
Ca fapt divers vreau sa iti pun o intrebare:Lucrezi undeva?Daca da,lucrezi si Duminica?

Last edited by Totpeetor; 02.11.2009 at 11:32:21.