Subiect: Despre Sabat
View Single Post
Vechi 26.10.2009, 13:43:30
patitul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Scriptura spune sa lucrezi 6 zile pentru tine si a 7-a zi pentru Domnul.
Ea nu spune sa lucrezi 6 zile, INCEPAND cu prima zi din saptamana,
si intr-a 7-a zi pentru Domnul.

E foarte limpede. Nu rupe fraza Domnului in doua! Intelege-o in
integralitate. Ca daca rupem frazele Domnului scoatem tot ce vrem noi!
Poti sa faci puzzle si te joci cu propozitiile Domnului?

Postez a nu stiu cat-a oara acest raspuns. Sper ca de aceasta data adminul sa nu ma mai baneze si sa-mi stearga postarile. Pentru a fi sigur ca veti citi raspunsul meu, am sa vi-l trimit si pe privat.

Dvs. va contraziceti cu "invatatura de credinta ortodoxa" si cu Sfanta Scriptura (in traducere ortodoxa).

Iata ce spune invatatura de credinta ortodoxa, referitor la pazirea poruncii a patra:

127. Ce invata porunca aceasta?

Aceasta porunca invata doua lucruri, si anume: datoria muncii in timpul celor sase zile ale saptamanii si datoria de a sarbatori ziua a saptea, ca zi de odihna, inchinata Domnului.

Iar Sfanta Scriptura, in traducere ortodoxa, stabileste clar care este ziua intaia si, implicit, care este ziua a saptea:

"Dupã ce a trecut sâmbãta, când se lumina de ziua întâi a sãptãmânii (Duminicã) (Matei 28:1)"

"si dis-de-dimineaþã, în prima zi a sãptãmânii (Duminicã)"(Marcu 16:2)

"Iar în ziua întâia a sãptãmânii (duminica) "(Ioan 20:1)

Mentionez ca parantezele nu-mi apartin. Sunt paranteze explicative asa cum apar in traducerea ortodoxa.

Daca duminica este ziua intaia (conform ortodoxiei) iar sambata este ziua a saptea, noi ce zi pazim? Invatatura de credinta ortodoxa ne invata sa pazim ziua a saptea (conform poruncii lui Dumnezeu), iar Sfanta Scriptura ortodoxa arata ca ziua a saptea este sambata.