View Single Post
Vechi 25.10.2009, 06:47:28
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
dragul meu, ti-am mai spus cănu confund nimic
Dar nu mă supăr nici dacă âvoi folosiți termenul de duh.
Biblia ortodoxa:
Eclesiastul 12:7 "până nu se întoarce țărâna în pământ așa cum a fost, și sufletul la Dumnezeu, Cel care l-a dat."
Biblia sectantă:
Eclesiastul 12:7 "până nu se întoarce țărâna în pământ, cum a fost, și până nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat."
Nu există nici o diferenta de semnificatie intre cele două versete. Iar intrebarea mea nu era legata de termenul pe care il folositi voi, duh, suflet sau spirit.
DEX:
duh (dúhuri), s.n. – 1. Respirație, suflare. – 2. Suflet, spirit. – 3. Spirit, suflet fără trup
Reiau:

Răspuns:

Eu iti adresez o intrebare si divaghezi la modul absurd. Unde am pomenit eu de credinte africane animiste?
Eu nu am facut decat sa reiau ceea ce îi învață secta adventistă pe adeptii ei: adică pe de o parte le spune că sufletul (duhul) nu mai exista constient odata cu trupul, iar pe de alta parte adventistii evtă să afirme direct că ei cred ca sufletul (sau duhul) omului moare odată cu omul. In acest caz care e starea duhului după moartea trupului? Astept in continuare raspuns.
Între cele două versete este o diferență fundamentală, de substanță. Sunteți confuzi, deoarece nu înțelegeți un lucru: duhul (spiritul, suflarea de viață) nu este totuna cu sufletul (omul viu, ființa vie). Indiferent de cum definește DEX-ul duhul (termenul este laicizat și în plus după secole de ortodoxie!), în gândirea ebraică biblică însemna ceea ce am spus: suflare de viață, răsuflare [ruach]. Deci oricât v-ar displace, Enciclopedia Iudaică este mai aproape de definiția corectă (biblică) decât DEX-ul

Atâta vreme cât folosiți sintagma "sufletul (sau duhul)", nu voi putea să vă răspund la o întrebare care în context biblic pare absurdă.