View Single Post
Vechi 21.10.2009, 12:57:34
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca Vezi mesajul
Nu ai de ce sa iti ceri iertare! Nu m-am suparat, dimpotriva,apreciez ca aici ai exprimat foarte clar ce ai gandit, nelasand loc la interpretari.
In privinta tinerilor, nu cred ca e cazul sa intram in polemica, dar, in ultimii ani am ramas cu un gust fff amar, in urma experientelor pe care le-am avut si le am cu unii tineri.Bineinteles,asta nu inseamna ca trebuie sa ii punem pe toti in aceiasi oala si sa facem un ghiveci, insa sunt ff dezamagita de ceea ce am trait.Acest comportament pe care l-am observat la ei, nu il poti pune pe seama "vechii generatii", cum ca nu ar fi dat un bun exemplu.Nici macar nu ii mai judec, ii iau asa cum sunt, fara sa incerc sa mai gasesc raspunsuri.
Iar la ultima ta intrebare raspunsul meu este NU.Nu inteleg de ce l-ai luat ca model pe dl Zaharia, ale carui postari(marea lor majoritate) sunt ptr mine, precum am mai afirmat pe un alt topic, GREU DE DIGERAT
Ps. in privinta formulelor de politete folosite cu darnicie de catre tine, apreciez, insa as fi mai bucuroasa daca mi-ai spune simplu, Marina
Draga Marina (in general, folosesc pronumele de politete, desi suntem pe un forum, pentru ca sunt persoane mult mai in varsta, care, dupa cum spuneam, ne-ar putea fi parinti unora dintre noi), tinerii mai trebuie si modelati. Nu voi insista nici eu asupra acestui fapt, o singura remarca: vad de multe ori la biserica femei cucernice, mai batrane sau mai tinere, care vin singure, barbatul si copiii raman acasa... ca nu sunt invatati cu biserica, zic ele! pai cine sa-i invete? Bunica mea imi povestea, cand era tanara, ca bunicul nu era prea credincios, ca trebuia sa stea dupa el duminica, sa ii dea sa manance si abia dupa aceea sa mearga impreuna la biserica. Si ajungeau cand se termina slujba, dar bunica era mai bucuroasa ca s-au putut inchina si aprinde o lumnare amandoi decat daca s-ar fi dus singura sa se roage 4 ore acolo si bunicul nimic! De multe ori,ne gandim numai la noi si nu mai avem timp si de celalalt. Am incheiat paranteza. Ma bucur ca s-au lamurit lucrurile, oricum.
cat despre Dl Zaharia... il apreciez tocmai pentru ca este asa cum ar trebui sa fie un crestin adevarat (asa cum nu sunt eu, dar vreau sa fiu), dintr-o bucata, nestramutat in credinta, cu coloana vertebrala, neindoindu-se dupa lumea de azi, pentru ca vorbeste si simte drept. Cand toti isi urla neputintele si nevoile, vine sa ne reaminteasca calea cea dreapta. si cu totii stim ca are dreptate, dar nu reusim sa vedem dincolo de neputintele noastre. De asemenea oameni avem nevoie sa ne incalzeasca sufletele, deoarece caldicei suntem cu totii.