View Single Post
Vechi 21.10.2009, 02:37:09
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca Vezi mesajul
Explica-mi te rog Zaharia, punctul tau de vedere apropo de impacarea noastra cu lumea.
Exemplu: eu jignesc, apoi inchei cu formularea"ma iertati fratilor,etc"...se poate considera ca nu ma prinde noaptea neimpacat cu lumea atata timp cat lumea NU DORESTE SA IMI ACORDE IERTAREA ???
Tocmai am vazut filmuletul de care pomenea Miha-anca si mai intii am ramas impresionat dar mai apoi mi-a trecut repede. Este elocvent sub toate aspectele,incepind de la cele legate de sex,atitudine ,sinceritate(de a marturisi sotului nr. de parteneri si datele contactelor s.a.m.d.)maturitate si mergind mai ales pina la credinta . Asa se intimpla ca noua celor care avem legea dragostei inca de la facerea poporului roman vine sa ne invete cum sa procedam si cum sa staruim in fapte buna (si nu in orice fapte in care singuri ne binecuvintam)si cum sa il intelegem si sa-l marturisim pe Hristos, cei ce nici nu au istorie ,nici sociala (istoria Americii este de aproximativ 250 ani, care pe linga a romanilor nici ca se vede)si nici religioasa(la istoria religioasa nu o au decit pe cea a dracilor !)
Toate pericopele evanghelice care curg de la Rusalii pina la intrarea in postul pastelor sunt absolut deosebite si au atingere cu ce spuneam mai sus, ca de aceea si fac referire la ele, dar daca pe o ureche ne intra si pe alta ne iese,ori preotul este de mai mica ,,prestanta " sau nici la liturghie nu mergem pt. ca biserica este la 50-80-100Km de casa si nu ajungem decit de 2 ori pe an atunci toate lucrurile se explica si situatia intra intr-un normal ... personal ! Asa cum cu o ocazie oarecum asemanatoare Eminescu spunea: ,,traind in cercul vostru strins /norocul vi-l petreceti..." !
Se spune ca oamenii ,,e diferiti" si ca impotriva vointei lor nimic nu se face si nu se poate face .Cred ca este adevarat !
Revenind la chestiunea pusa de tine : cunosti preactica bisericii ortodoxe privind conditiile ce se cer a fi facute de cel ce greseste dar si de cel caruia i se cere iertarea atunci cind se isca un diferend? Eu cred ca nu pt. ca altfel nu ai fi abordat asa chestiunea !
Dar daca chiar te intereseaza subiectul ,adica nu este numai fronda te rog sa-mi raspunzi si apoi vom mai vorbi !

Last edited by zaharia_2009; 21.10.2009 at 02:46:40.