Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
A deci esti femeie  , dar modul de exprimare a parut al barbatului care trebuie neaparat sa afirme " Barbatul este superior femeii !" cu satisfactia ca prin aceste cuvinte poate suplini lipsa de caracter si incultura. Nu, nu sunt de acord...eu nu respect un OM doar pentru ca este barbat, il respect daca SIMT ca este de respectat.
|
Era doar o parere, nu am vrut nicidecum sa sugerez ca femeia ar merita mai putin respect. Eu una nu m-am simtit niciodata amenintata daca cineva ar fi zis ca barbatii au o luciditate si un discernamant mai dezvoltat decat cel al femeii. Pentru mine asta inseamna inteligenta, sa fii lucid si sa discerni intre bine si rau, nu cultura unui om reflectata prin cunostintele sale gramaticale, politice, istorice s.a.m.d.
Cat despre inclinatia femeilor spre paranormal e adevarat ce a spus moshu, la femei predominanta este emisfera dreapta, cea care se ocupa cu emotiile, cu visarea, cu intuitia etc., pe cand la barbati e dominanta emisfera stanga, care tine de logica.
In privinta inteligentei fiecare are dreptul la o opinie, asta nu inseamna ca femeia trebuie dispretuita si pusa cu calusul in gura. Dar atunci cand vorbeste prostii si ii mai duce in amagire si pe altii (topicul asta e un exemplu) ar fi bine sa taca.
Eu mi-s fumeie si nu mi-e rusine sa zic ca-s mai proasta ca altii, dar nu-mi place cand o Evă inselatoare vine cu tupeu si spune ca Biblia-i demodata doar ca sa i se potriveasca ei socotelile!