Citat:
În prealabil postat de glykys
Parerea mea (o poti lua sau nu in considerare) este ca ar fi bine sa te duci din nou la acel calugar sa te spovedesti (ii spui tot ce ne-ai scris noua aici), sa ii ceri iertare ca nu l-ai ascultat si el va sti ce sa iti spuna, sa iti citeasca niste dezlegari.... S-ar putea sa gresesc, dar mi se pare ca de acolo ti se trag toate, are atata greutate cuvantul unui preot, mai ales daca este si calugar... Nu iti cauta alt duhovnic mai inainte de a vorbi cu acel calugar din nou, pentru ca nu va putea dezlega cele legate de acela. Te admir, din cele scrise aici, se vede ca esti puternica si ca vei sti sa infrunti viitorul!
|
Discutia dintre mine si calugar s-a desfasurat asa: "Am venit la dumneavoastra si acum 3 ani de zile si mi-ati spus ceva ce eu nu am respectat si asta ma macina, as vrea sa vorbesc cu dumneavoastra despre asta daca se poate". El aspru: "Pai si daca nu ai ascultat, la ce ai mai venit la mine?" Eu: ma macina faptul ca nu am ascultat. El: si el cine e? Eu: prietenul meu
El: Prieten sau mai mult? Eu..: mai mult... El: V-ati spovedit? EU (gadindu-ma ca o sa o facem atunci la el): Nu inca.. El: Plecati din fata mea desfranatilor!" , De aici eu nu-mi mai amintesc prea multe acum, pentru ca am ramas socata de faptul ca a tipat si m-am simtit ingrozitor de rusinata. Profesorul meu de religie spune ca-si aminteste ca i-am povestit toate astea atunci si mai tine minte si in plus, prin detaliile pe care i le-am dat atunci a el a inteles din tot ca calugarul (scuzati-mi cacofonia, nu am stiut cum s-o evit) mi-ar fi dat dezlegare de tot sa ma duc sa caut alt duhovnic. Profesorul crede ca pe calugar pur si simplu poate l-a depasit situatia si s-a gandit ca imi voi gasi linistea la alt duhovnic. Sincer, mi-e teama sa ma duc din nou, mi-e teama ca o sa tipe din nou si eu o nu o sa fiu in stare sa ma adun. Nu ma asteptam la o reactie ca asta, mai ales pentru ca nu apucasem sa ii spun ce mi-a sugerat cu 3 ani inainte.
Cel mai greu e faptul ca sunt singura. Mi-ar fi placut sa-mi fie alaturi, dar asta e.. el asa considera ca e mai bine. Pentru cine? El stie de fapt. Am intampinat si niste probleme de sanatate acum. Am fost aseara la doctor si desi nu sunt neaparat grave, pot deveni in anumite circumstante. Si imi vine greu, recunosc, sa ma descurc cu toate. Dar, trebuie. Ma bucur ca exista forumul asta si ca sunt oameni carora le pasa de ceilalti, desi probabil au si ei destule probleme de-ale lor.
Dumnezeu sa v-ajute!.