Subiect: Mediocritatea
View Single Post
Vechi 28.08.2009, 16:48:59
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

,, Cine sunt mediocrii? Intra in aceasta categorie oameni simpli, cei cu o cultura limitata, adica toti cei care nu intra in categoria oamenilor culti, destepti, talentati, geniali? Nu. ,,

1) Am inteles citind articolul , ca IPS B. Anania analizeaza nu omul nescolit , simplu , mediocru
ci omul care , zic eu scolit sau nescolit , se crede crestin dar ... alege ,, calea de mijloc ,,
Crestinul se poate multumi cu calea de mijloc , adica sa nu fie un pacatos ordinar pe a carui frunte scrie iad , dar nici crestin adevarat , zice dansul ,,catre sfintenie nu tinde ,, . De aceea face trimitere la Apocalipsa ..sa intelegem mai bine , ori esti rece - ori esti Fierbinte !
,,Mediocrul e , caldicelul din apocalips,, deci Dumnezeu il va arunca ..

2) Pana acum am zis ca am inteles ..desi nu am pretentia ca ce am inteles e si corect !
CE NU AM INTELES si am nevoie de ajutorul vostru , este aceasta afirmatie :
,, Catre sfintenie nu tinde pentru ca n-o percepe.
Catre opusul ei nu cade de tot, pentru ca nu e in stare sa indrazneasca pacate mari. Mediocrul e mediocru si in pacatosenie.,,

Pai nu e de preferat sa nu indraznesti pacate mari ? Nici asta nu mai e o stare crestina ? daca nu indraznesti pacate mari , poate inseamna si ca ti-e gandul la Dumnezeu si de aceea te feresti sa le faci ! Nu ca nu esti in stare !
Domnul Iisus ne-a spus in Casa Tatalui Meu multe locasuri sunt ..asta -mi da nadejde ..
Mai oameni buni ,
Daca nu esti sfant , fierbinte , ..esti demn de iad ?

Last edited by sia; 28.08.2009 at 16:53:07.
Reply With Quote