Subiect: pacate in vis?
View Single Post
Vechi 22.08.2009, 08:45:25
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Da, dupa Jung din cate stiu a visa ca faci dragoste poate insemna simbolic unirea contrariilor din tine (animus si anima). Este un vis foarte pozitiv.
Chestiile de macelarie, mai degraba, reprezinta sexul in vise. Dupa Jung.

Nu zic ca trebuie sa luam lucrurile astea neaparat in serios, dar eu stiu unii oameni pe care o astfel de analiza a viselor i-a ajutat foarte mult sa scape de probleme si sa evolueze (crestini) - bineinteles, in paralel cu spovedania, rugaciunea, impartasania...

Sa nu dam cu picorul unor lucruri daca nu le cunoastem, Zaharia si Traditie.

Nu ne obliga nimeni sa urmam noi o terapie jungiana, dar sa recunoastem ca poate fi ceva adevarat aici.

Daca nu si explica de ce acele lucruri simbolizeaza ce zice el, teoria lui nu are valoare. E la fel cu ghicitoria: cutare lucru înseamna ca...

Eu zic sa fii si tu deschisa si sa nu respingi ideea ca anumite ramuri ale stiintei pot fi doar o farsa. Multi dintre noi avem un respect religios fata de stiinta, gresit zic eu.

Visele sunt doar niste imagini ale mintii în stare de repaos. Noi nu ne putem manifesta în stare de inconstienta nici voluntar nici involuntar. Trebuie sa avem în vedere care e natura sufletului, o fiinta simpla, necompusa, care se manifesteaza doar în stare de trezvie. Eul este starea de constienta. Si în vis suntem constienti, dar într-o masura foarte slaba. Subconstientul este memoria, care poate fi acoperita la acele fapte prin care sufletul si-a calcat vocea constiintei, adica la pacate.

Ce se întâmpla în transa, somn, inconstienta are alta sursa, Dumnezeu, uneori si dracii cu îngaduinta lui Dumnezeu. De fapt Dumnezeu este si în starea noastra treaza Cel ce ne da suflarea, simturile si tot, El ne tine în existenta.

Rostul viselor îl stie Dumnezeu. Un om poate sa viseze orice, nu înseamna visul simbolizeaza ceva sau ca omul e vinovat de ce a visat. Si orice ar visa, va exista la multi tendinta sa vada o semnificatie în acel vis sau sa creada ca el reprezinta caracterul celui ce a visat.

A atribui viselor un caracter legat de natura tainica a omului dovedeste necredinta în existenta lui Dumnezeu ca si Creator si Proniator. Nu e nimic în creatie care sa nu fi fost întâi în mintea Lui sau care sa se desfasoare fara voia si stirea Lui.

Last edited by Traditie1; 22.08.2009 at 09:07:42.
Reply With Quote