Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Multe imagini cu pamintul vazut din "spatiu" sint trucate. Si inca grosolan. Orice om poate sa o vada daca reuseste sa-si invinga conditionarea conform careia "pamintul e rotund".
|
Abia acum am vazut postarea asta. Omule, nu stiu cum sa-ti spun ca sa nu te superi, nu am nici o intentie sa te jignesc, dar gresesti enorm. Semeni cu sectarii care citesc in litera si nu in Duh Sfanta Scriptura.
Tu ce vrei de fapt sa spui, ca Pamantul e plat? Si daca e plat, unde i-ar fi mariginile, ca pana acum se pare ca nu i le-a gasit nimeni. Sau o fi infinit? Cum ajunge soarele in timpul noptii de la apus la rasarit? Pe sub Pamant?
E destul de usor de vazut ca Pamantul e rotund:
1. De pe malul marii, uita-te la vapoarele care se pierd in zare. Vei vedea ca intai dispare partea de jos a vaporului, si apoi cea de sus (din cauza ca vaporul urmeaza curbura Pamantului).
2. Uita-te toapte pe cer si ai sa vezi sateliti. Sunt lumini mici, ca niste stele, care se misc repede, invartindu-se in jurul Pamantului.
3. Uita-te la o eclipsa de Luna. Ai sa vezi umbra Pamantului rotunda, pe suprafata lumii.
4. Citeste in Biblie unde scrie despre (citat din memorie) "rotundul Pamantului".
Bogdan.