@bogdani: ai perfecta dreptate, este exact asa cum spui. La fel cum este foarte la moda sa fii New Age (se cheama ca esti tot credincios, nu? doar crezi in Dumnezeu). Cred insa ca de baza este familia, care pune bazele unui discernamant serios in mintea unui tanar. Daca vei incerca sa faci un profil al celor care la facultate imbratiseaza tendinta asta de a fi cool, vei vedea ca majoritatea provin din familii mai "moderne" sau din medii intens urbanizate. Daca iesim putin din bucuresti, lucrurile arata ceva mai bine. Eu ma feresc tare de generalizari, insa fenomenele descrise de tine sunt reale si exact asa se prezinta.
@razvan4: deci in opinia ta daca eu ma declar crestin si ma duc si ii omor pe toti venicii mei de pe strada se cheama ca am ucis in numele crestinismului? sau al lui Christos? Confiscarea unei ideologii pentru a legitima actiuni de tot felul nu e o politica noua. Si Stalin cand a ajuns la putere a cerut sprijinul bisericii pentru a recruta soldati pentru armata, ca nu se inrola nimeni, si nu cred ca se poate spune ca a luptat pentru crestinism sau in numele lui Christos. Ceea ce descrii tu nu are nici o legatura cu crestinismul. Asocierea cuvintelor miscare terorista si crestinims este un nonsens, este ca si cum ai spune caldul rece sau femeia barbat, nu exista asa ceva. Faptul ca ei isi lipesc o eticheta pe coperta nu cred ca e suficient ca sa fie considerati crestini. Crestinismul nu sta in titlu.
In Franta nu ai voie, conform legii, sa afisezi insemne religioase la vedere (pe strada) sau la locul de munca, adica nu ai voie sa porti cruce la gat sau sa iti tii o icoana pe birou. Asta nu ti se pare o incalcare a libertatii? Una e sa nu condamni homosexualii prin lege, adica sa nu ii bagi al inchisoare pentru ca sunt homosexuali - asta ar fi ingradirea drepturilor lor, deci prin faptul ca ii lasi liberi nu le ingradesti aceste drepturi, si alta este sa legiferezi casatoriile intre homosexuali si sa le permiti chiar sa adopte copii - asta se cheama favorizare! Asta e in America.