View Single Post
Vechi 28.07.2009, 02:22:47
caminaris's Avatar
caminaris caminaris is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2009
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru caminaris
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu stiu asa:
La inceput eram toti fii EGALI ai lui Dumnezeu si exista o SINGURA biserica, facuta de ucenicii lui Iisus, dupa legea cea noua.
Candva s-a facut separarea mai intai o data, mai apoi inca o data, etc.
Asa este vina celor de atunci, de acum sute si sute de ani in urma.
Ce vina au oamenii din ziua de azi din atatea tari si regiuni, ca nu sunt ortodocsi? De ce sunt eretici? Unii sunt mai buni decat ortodocsii.
Cine si dupa ce are dreptul sa judece oamenii si sa-i numeasca injositor eretici? Ce pacat au facut ei daca asa s-au nascut si asa au fost botezati?
Doar stim f.bine ca un copil/bebelus este botezat asa devreme si nu poate sa se opuna? Poate si asta este rau si ar trebui sa poata oamenii sa fie lasati sa-si aleaga confesiunea.
Asta este dragostea dintre oameni care ne-a invatat-o Iisus si pentru care a murit pe cruce?
Si de unde stim ca acest ecumenism pe care multi il urasc nu este vroit acum de Dumnezeu? Poate ca El insusi doreste sa readuca crestinii impreuna in aceeasi biserica, indiferent cine ce compromis trebuie sa faca?
Nu stiu, eu nu ma pricep si nu pot sa judec pe cel de langa mine, numai pentru ca are alta confesiune.
Ai dreptate ca Dumnezeu vrea sa se mantuiasca si ei. Poate ca de asta exista acest curent de unificare a bisericilor. Numai ca, despartirea asta e lunga.... are vreo 1000 de ani! In timpul asta ortodoxia a mers pe cale iar restul au luat-o pe camp. daca au luat-o pe camp acuma s-au cam inglodat in noroaie. Insa ei, in loc sa-si doreasca incaltari curate asa cum au ortodocsii, ar vrea mai degraba sa avem si noi noroaie in bocanci! Intelegi? Ei nu vor ortodoxie, nu vor calea cea stramta, ei vor ca si noi sa fim catolici, sa adoptam practicile lor, sa avem si noi slujbele numai in latina, sa stam cu totii asezati pe scaune la slujba, sa facem crime fara probleme ca le putem plati la preot si ne iarta instantaneu Dumnezeu (deci nu mai e nevoie de canoane grele si ani de pocainta) si apoi sa ne impartasim cu Sfintele Taine ca sa nu pierdem timpul si s-o putem lua de la capat cu pacatele (ca timpul trece si nu le putem face pe toate altfel si daca tot avem bani de ce sa nu-i folosim la ceva?). Cand o sa vina catolicii sau protestantii sau care or mai fi - la noi, la ortodocsi, si o sa zica: vreau si eu sa fiu ortodox! atunci eu il voi primi cu draga inima. dar sa negociezi cu dogmele - mai lasam noi mai lasati si voi, asta n-o sa fie in veci, ca Biserica Lui Dumnezeu va exista in veci, nu-i asa?
Reply With Quote