Citat:
În prealabil postat de MihaiFloarea
[SIZE=3]Domnule Adrian Cocoșilă,[/SIZE]
[SIZE=3]Am scris, încă de prin 1991-1992 cîteva articole pe tema... jignirii lemnului - așa cum și d-ta faci aici...[/SIZE]
[SIZE=3]Lemnul este un material viu, sfînt chiar. A folosi expresii de tipul acesta, după acel franțuz sfertodoct, care a introdus sintagma, fără a fi trăit însă comunismul, fără a fi fost vreodată terorizat de ședințele de sindicat ori de acelea, tot obligatorii, destinate învățămîntului ideologic constituie o simplă pălăvrăgeală... [/SIZE]
[SIZE=3]Am propus, așadar, prin acele intervenții - o propun din nou, nu numai d-tale, ci și cititorilor acestor rînduri - dacă tot ar fi nevoie de o sintagmă referitoare la încremenire stilistică, la împietrire sufletească și sterilitate ideatică - LIMBA DE PLASTIC.[/SIZE]
[SIZE=3]À bon entendeur salut![/SIZE]
|
Mi se pare exagerata sensibilitatea ta pentru o bucata de lemn mort.
Daca spunea limba de copacel, ar fi fost o alta nuanta, insa limba de buturuga...sa avem pardon.
Acum ce ne facem daca schimbam in ..limba de bolovan si ne trezim cu geologii si iubitorii de cristale pe cap?.
In ziua de astazi cind fiecare are o voce in uriasa diversitate existenta, nu ai cum sa nu superi pe cineva