Citat:
În prealabil postat de sophia
Cristi - eu mai rau ma zapacesc si ma derutez cand va citesc pe voi pe forum si altii care taie firul in 100 ( ca si aici pe forum). Pe cuvant. Inainte sa ma apuc sa citesc diverse idei si lucrari teologice, eram mai linistita. Stii: "fericiti cei saraci cu duhul..."
Lavrentiu - eu nu m-am dus cu preconceptii, a fost suficient sa gasesc si sa citesc ideile parintelui Cleopa pe internet si m-a darmat sufleteste pe toata viata. Si m-am dus pentru ca am auzit unele idei la unul si la altul si am vrut sa ma lamuresc.
Ii respect pe toti cei intru credinta si unii imi sunt chiar dragi si as vorbi mult cu ei: preoti, monahi, dar sa nu cada in exagerari si sa darame sufletul oamenilor.
Preotii de mir la care m-am spovedit n-au indraznit nici unul sa spuna astfel de lucruri si sa-mi faca rau. Asta este diferenta ce mi-a aratat-o viata.
Asta este tot.
Si sa nu uitam: despre Pavel nu prea stiu pana sa-l prigoneasca pe Domnul, ce viata privata a avut. Stiu insa ca cel mai mare sfant al Ortodoxiei (si primul), a fost lasat de Domnul - Petru. Si el a fost om insurat, cu familie si copii si a avut si rataciri si a fost om normal. Oare de ce L-a luat tocmai pe el sa-i dea cheile Raiului?
|
Draga Sofia , iti doresc din tot sufletul linistea de care ai nevoie, o liniste ce musai trebuie s-o dobandesti , pentru-ca altfel nu o sa intelegi aproape nimic din tot ce se intampla in jurul tau , creandu-ti doar o lume a ta , rupta complet de realitate. In aceste conditii , credinta nu-ti aduce nimic folositor, ci dinpotriva iti da o stare de nesiguranta si o depresie continua , ori Ortodoxia vorbeste de un Dumnezeu Viu , nu de un Dumnezeu abstract , de neatins cu mintea si sufletul nostru. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti, draga Sofia.