19.06.2009, 14:36:56
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
|
|
De ce am plecat.. si ce m-a intampinat:
Citat:
În prealabil postat de nicole50
....am plecat fara sa mai detin nimic material in nadejdea ca le voi face la loc
|
Paradoxal trag concluzia ca in Romania aveam o situatie financiara mai buna decat am acum!
Citat:
am plecat pentru ca ma saturasem sa tin geanta de gat la piata,ochii pe portofel cat scoteam banii sa platesc ce cumparasem....
|
In 38 ani de existenta pe plaiurile mioritice, mi-a fost sparta casa doar o singura data...
Pe taramurile "strainatatzurilor", in decurs de 12 luni am primit peste 10 "vizite" (eu fiind in acele momente in casa!!!)care s-au soldat cu mari pierderi materiale... au fost luni de zile in care "musafirii" poposeau saptamanal in casuta noastra si cred ca numai Bunul Dumnezeu m-a ocrotit sa nu dau nas in nas cu ei, caci altfel nu stiu daca as mai fi fost astazi in fatza calculatorului scriind aceste randuri
(ah si uitam sa precizez amanuntul ca legea este atat de minunat conceputa, incat "vizitatorii" te pot da in judecata daca cumva ai inspiratia sa ii intampini cu un delicat ciomagel dupa coltul usii)
Citat:
sa ascult tufisurile cand ma intorceam mai tarziu acasa
|
Aici, boschetii nu mai sunt la moda, drogatii si alcolistii prefera mijlocul strazii, iar cu putina nesansa mai infunzi si puscaria daca ti se arunca in fatza masinii.
Citat:
in toate partile cand ma urc in autobuz...
|
Of Doamne ce dor imi este sa mai zaresc din cand in cand un autobuz... cine nu are autoturism personal, are de ales intre bicicleta sau mersul pe jos... cai face bine la sanatate. Nu?? Iar mersul pe jos nu se face pe trotuare decat pe alocuri.. caci in majoritatea cazurilor trotuare nu exista!!!
Citat:
sa fiu refuzata si amanata la nesfarsit pentru vre-un nenorocit de serviciu public....
|
In minunata "strainatate" pentru obtinerea unui amarat de permis auto am stat la coada la ghiseu cateva zile la rand.. ore bune, nu gluma!... toti ridicau din umeri nestiutori.. isi sunau superiorii, discutand minute intregi fara a fi in stare sa solutioneze problema!!! Si asta este doar un nesemnificativ exemplu de "nenorocit de serviciu public"
Citat:
..oameni din comunitati mici unde se intampla cele mai neauzite cazuri de violenta domestica.....
|
In orasul in care traiesc acum, mai mult de jumatate din cunostintele mele au fost si continua sa fie victime ale violentei domestice ... povestile vietii lor depasesc de mult scenariul celui mai bun thriller.
Citat:
.....persoane care au fost duse la spital ca ultima masura pentru ca deja intrasera in putrefactie de vii.......
|
Prieteni de-ai mei au ajuns la spital, cu dureri crancene si nimeni nu le-a acordat nici o atentie ore in sir......
Citat:
..m-a durut "zicala " despre Romania..."frumoasa tara...pacat ca este locuita".....
|
Pe mine ma doare si ma va durea mereu aceasta zicala, cu atat mai mult cu cat prezinta o realitate deformata... o imagine schimonosita de acei malitiosi care arunca si vor arunca pururea cu noroi peste draga noastra tzarisoara.
|