Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu
Mi se pare ca problema e pusa usor gresit. La duhovnic nu cautam ingaduinta sau biciuire, ci mantuire, cu totul crezand si cunoscand ca el ne lumineaza drumul spre mantuire.
Este in primul rand o lucrare de smerenie, ca te duci acolo si te pui in genunchi si iti plangi pacatele in fata lui Hristos, iar nu in fata ta si a argumentelor tale.
Duhovnicii de la manastire stiu mai bine lumea decat mirenii, pentru ca il cunosc mai indeaproape pe diavol si lucrarile lor, adica il cunosc mai pe indelete, pe cand noi nu-l vedem asa lamurit, ca ne-a tras valul peste ochi.
Problemele familiei samd sunt tot probleme duhovnicesti, asa ca mai bine le stie a le descalci duhovnicul, chiar si din manastire, decat mine, ca el are acest har de la Dumnezeu, iar nu eu care ma duc la el sa ma judece.
|
Sa inteleg ca nu ne mantuim daca ne spovedim la preoti de mir ?
Eu cred ca este bine sa ne spovedim la preoti de mir si pentru cei care vor sa se desavarseasca , sa mearga la manastire.
Desi nu este o regula ,sunt si in lume preoti care nu se deosebesc cu nimic de cei din manastire daca ne gandim la taina spovedaniei.
E adevarat ,exista si preoti sau calugari care dau canoane aspre ,poate ca au motive ,pentru pacate mai mari e bine sa facem un canon mai greu ca sa ne gasim linistea.