View Single Post
Vechi 03.06.2009, 09:28:56
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Pentru mine nu e vorba doar de asta, ci de un principiu - acela al dreptului de a judecat si cu mintea proprie, mai ales atunci cand exista dubii oricum.
Cum ti-am mai spus: nu exista dubii cu privire la credinta ortodoxa. Intotdeauna a existat interdictie la impartasanie pentru femeie in perioada de menstruatie, insa prezenta in Biserica a ramas la latitudinea preotului/duhovnicului pentru ca Sfintii Parinti, chiar daca au scris despre acest subiect nu l-au reglementat in nici un fel. Asta nu e opinia mea, poti intreba orice preot ortodox (si nu ecumenist) si o sa-ti spuna acelasi lucru. Dincolo de canoane, traditia vorbeste de la sine in acelasi sens. Intreaba-ti mama si bunica. “Dubiile” relativ la orice in credinta au aparut foarte tirziu, odata cu ecumenismul.

Ai dreptul sa judeci orice si sa-ti spui parerea, numai ca, asa cum ti-am mai zis, nu te afli in locul potrivit. Ortodoxia e o religie foarte stricta. Nu poti nici sa scoti, nici sa schimbi. Poti insa sa adaugi, dar numai daca nu contrazice Sfinta Traditie (Scriptura si Traditia).
Reply With Quote