Subiect: Despre avort...
View Single Post
Vechi 02.06.2009, 01:36:44
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Cristina, vad ca e pricepi foarte bine, multumesc pt toate aceste precizari.
Esti medic sau ai studiat subiectul intr-o lucrare?
Ai referinte pt faptul ca metoda simptotermica este mai sigura decat anticonceptionalele?
Te inseli totusi ca nu se spune de ea, si de alte metode naturale, eu am gasit-o pe toate siturile si in cartile in care se vorbeste despre contraceptie. Dar se spune ca metodele sant sunt ceva mai putin sigure decat cele artificiale. Poate asta sa fie influenta comericala, sau poate pur si simplu nu s-a studiat destul. Poti sa ne dai referinta?
Ideea de care mai zici tu ca e comerciala nu am citit-o, ci mi-a venit mie in cap. Dar nu ma multumeste nici pe mine si ai dreptate, cred, ca un crestin nu ar trebui sa isi ia astfel de riscuri.

In cazuri dramatice si extreme cu ar fi cele ale femeilor care nasc numai copii handicapati eu cred ca solutia e atunci sterilizarea...
In cazul unuia din cuplu care face chelioterapie, probabil metoda cea mai buna ar fi atunci prezervativele.
Vroiam sa mai spun ca acest cuplu ar putea totusi avea copii prin insemniare artificiala cu sperma prelevata inainte de chemio (dupa chemioterapia barbatului, el ar putea sa devina infertil).
Eu citisem totusi si de niste anticonceptionale care nu impiedica nidatia.
Imi cer scuze, abia acum am vazut acest mesaj. Am cautat in urma pentru ca mi se parea ca lipseste ceva.
1Nu sunt medic, am citit enorm pe aceasta tema (inclusiv lucrari de specialitate).
2 Metodele naturale (sunt mai multe) nu sunt niste observatii empirice ci sunt puse la punct de medici, de cercetatori in domeniul fertilitatii. Prima si cea mai cunoscuta metoda simptotermica este descoperirea prof Roetzer care timp de mai multe zeci de ani numai de aceasta s-a preocupat. Crede-ma, e o metoda nemteasca (cu tot ceea ce se intelege prin ceva nemtesc). Roetzer a monitorizat multe femei si are sute de mii de grafice facute luna de luna de aceste femei.
Numai atunci cand cunosti foarte bine metoda, adica intelegi ce industrie lucreaza pentru a se intampla minunea, ajungi sa ai incredere... pana atunci toti merg pe mana medicilor.
3 Metodele naturale sunt ceva mai putin sigure, adica sunt mult mai nesigure daca sunt aplicate dupa ureche, situatie foarte frecventa. Apoi atunci cand zicem metode naturale, includem si amaratul de calendar in forma lui vulgara care circula pe net, includem si metoda temperaturii bazale singura si metoda ovulatiei (observarea mucusului cervical) care sunt ceva mai putin sigure.

4 Sterilizarea nu e 100% sigura. E angoasant ca nu ai niciun control. Pe un forum pentru copii pe care scriu, povestea o mama care avusese o cezariana cu complicatii si care nu mai avea voie sa mai nasca, ca doctorul i-a legat trompele si dupa un an a rams gravida si a facut avort. Doctorul i-a zis ca nu i s-a mai intamplat niciodata, dar... . Nu e singurul caz de care am auzit.
Prezervativele sunt mult mai nesigure, se rup, aluneca, pot avea defecte minuscule de structura si astfel devin permeabile pentru spermatozoizi.

Trebuie tinut seama de un lucru cert: este imposibil sa dezlipim sexualitaea de reproducere. Cine nu isi poate asuma o sarcina (oricat ar fi de mic procentul ca ea sa apara), nu se poate bizui pe contraceptie (oricat de sigura ar fi metoda, poate aparea oricand eroarea umana)... Alegerea se face intre nadejde, abstinenta si avort.