Subiect: Despre avort...
View Single Post
Vechi 31.05.2009, 00:38:08
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
De acord cu acest mesaj cu o singura mare abtinere: cred ca este aberant sa sustii ca contraceptia in general si anticonceptionalele in special pot face in vreun caz bine. O metoda care este posibil abortiva, care modifica echilibrul chimic al corpului, care influenteaza starile sufletesti, care "ne castreaza", care ne pune in primejdie sanatatea si uneori chiar viata, nu este niciodata demna de a fi luata in calcul de un crestin... si nici de catre un medic.
Totusi, anticonceptionalele moderne nu mai sunt nici pe departe atat de periculoase ca cele din trecut. In general, nu influenteaza mare lucru si nu au efecte secundare. Exceptia confirma regula.
'O metoda care este posibil abortiva', da, asta este un argument pentru ca multe pilule in principiu ar trebui sa opreasca ovulatia si sa opreasca spermatozoizii, dar in cazul ca totusi ovulatia se produce si totusi un spermatozoid isi face drum (extrem de rar), pot sa opreasca si nidatia oului deja fecundat. Exista insa si contraceptive, cele secventiale, cica, care nu opresc nidatia. Ramane deci un 'risc', foarte mic, sa concepi totusi un copil in conditiile descrise mai sus.
Mai sunt si prezervativele.

Eu inca nu sunt lamurita cu un lucru. Se spune (dar nu mai gasesc unde am citit asta) ca o femeie cu fecunditatea normala, si sanatoasa, in general are de multe ori fara sa-si dea seama pierderi de zigoti inainte ca acestia sa apuce sa se nideze. Nu mai stiu de cate ori, dar destul de des, cica (este cineva medic pe aici?). Ar insemna ca aceasta femeie, daca ar lua anticonceptionale, ar avea mult mai putine astfel de pierderi, sau chiar de loc, daca nu se produce niciodata ovulatia... nu stiu daca suna iezuit, dar mi se pare un lucru de luat in seama si el.

Citat:
Atunci cand impreuna cu duhovnicul ajungem sa luam in calcul evitarea unosr sarcini viitoare pe motive serioase, ca cele enumerate mai sus, exista o alta varianta care e lipsita de toate neajunsurile contraceptiei, care respecta firescul trupului: metodele simptotermice de planning care invatate si practicate serios au aceeasi rata de siguranta ca pilulele sau sterilizarea si mult mai mare decat steriletul sau prezervativele. In plus se face destula abstinenta... Pacat ca duhovnicii ortodocsi nu stiu nimic despre aceasta posibilitate si neavand alternativa de oferit celor care chiar se afla la ananghie, merg pe mana doctorului care niciodata nu recomanda ceva natural si crestinesc... si ieftin.
O rectificare: Steriletul este clar abortiv (omoara toti zigotii deja conceputi) deci nu intra in discutia asta despre contraceptie.

Citat:
La cazurile grave enumerate mai sus, adaug si eu o prietena care are 4 cezariene in mai putin de 7 ani iar pe ultima a dus-o numai in spital intinsa in pat pentru ca peretele uterului era subtire ca o foaie de hartie in dreptul cicatricelor. Sa va mai spun de doua mame cu care m-am imprietenit internata fiind in spital cu fiul meu cu mana rupata iar aceste doua mame aveau fiecare cate doi copii cu handicapuri deosebit de grave (microcefalie, tetrapareza spastica)... S-ar gasi cineva sa le dea sfaturi din carti ?!?
Da, nu-i asa? Si in cazurile astea totusi metodele simptotermice nu sunt de ajuns.. Din cate stiu eu. Dar or fi, nu am experienta.
In orie caz, nu judecam noi asa ceva..
Morala crestina da principii, aplicarea lor cu adevarat crestina este de multe ori surprinzatoare...