View Single Post
Vechi 22.05.2009, 18:22:46
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
[COLOR=black]Si daca o indeplineau nu il trimitea, sa inteleg.[/COLOR]
Inteleg ca nu ai intelepciunea sa il intelegi total pe Dzeu.
Dar macar putin, il intelegi?
Intelegi de ce a dat legile din VT?
Pe care astazi nici prin gind nu ti-ar da sa le urmezi, chiar daca nu ti s-a spus explicit sa nu o faci? Din contra, Hristos spune sa te tii si de legile din VT.
[COLOR=#ff0000]Si daca o indeplineau nu il trimitea, sa inteleg.[/COLOR]

In primul meu raspuns am spus ca oricum L-ar fi trimis ..si ptr noi.

[COLOR=red]Intelegi de ce a dat legile din VT?[/COLOR]

LEGEA din V.T ,(care de fapt cuprinde legi morale ,legi civile ) a fost data ptr a mentine comuniunea dintre Dumnezeu si evrei , ptr ocarmuirea lor ..ca popor .Dumnezeu le-a dat cele 10 porunci care alcatuiesc legea morala , ptr a-i indeparta de pacat.. Asta am inteles eu.

[COLOR=red]Din contra, Hristos [COLOR=red]spune[/COLOR] sa te tii si de legile[/COLOR] [COLOR=red]din V.T [/COLOR]
[COLOR=black]zice ca nu a venit sa strice Legea sau prooroci ; [/COLOR][COLOR=purple]n-am venit sa stric ci sa [/COLOR][COLOR=purple]implinesc . [/COLOR][COLOR=#000000]El tot timpul ne-a spus sa pazim cele 10 [COLOR=purple]porunci[/COLOR] .Pentru ca acelea au fost scrise de [COLOR=purple]insusi[/COLOR] [COLOR=purple]Dumnezeu[/COLOR]. Primele 4 porunci stii ca se refereau la relatia cu Dumnezeu,la indatoriile fata de El..Domnul a venit Trimis de Tatal si tot ce a adus nou e de la Tatal. AICI la cele 4 n-a facut Domnul nici o schimbare.[/COLOR]
Celelalte 6 porunci cuprind indatoririle fata de aproapele.
Domnul Hristos a venit sa desavarseasca legea veche ,si asta se vede in special la acestea sase. Ex :
[COLOR=black]21.[COLOR=purple]Ați auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu ucizi";[/COLOR] iar cine va ucide, vrednic va fi de osândă.[/COLOR]
[COLOR=black]22.Eu însă vă spun vouă: Că [COLOR=purple]oricine se mânie pe fratele[/COLOR] [COLOR=purple]său[/COLOR] [COLOR=purple]vrednic[/COLOR] [COLOR=purple]va[/COLOR] [COLOR=purple]fi[/COLOR] [COLOR=purple]de[/COLOR] [COLOR=purple]osândă[/COLOR]; [/COLOR]

43.Ați auzit că s-a zis: [COLOR=purple]"Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe vrăjmașul tău". [/COLOR]
44.Iar Eu zic vouă: [COLOR=purple]Iubiți pe vrăjmașii voștri[/COLOR], binecuvântați pe cei ce vă blestemă, [COLOR=purple]faceți bine celor ce vă urăsc[/COLOR] și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc, (Matei 5 )

Deci,cu legea NOUA adusa de Domnul se desavarseste legea veche si mai mult prin jertfa LUi a adus mantuirea nu doar ptr evrei ci ptr toata omenirea..

16.Căci nu mă rușinez de [COLOR=purple]Evanghelia lui Hristos[/COLOR], pentru că [COLOR=purple]este putere a lui Dumnezeu spre mântuirea[/COLOR] a tot celui care crede, iudeului întâi, și elinului (Romani 1-16 )

Eu asta am inteles si asta cred .Acum ,spune-mi tu ce crezi ..ca sa inteleg si eu si arata-mi unde am gresit ..