Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
pai sa raspunda ; dar de ce se scarbesc ei , de cuvintele sfintilor pe care le-am citat mai sus ? nu e ciudat ???
|
Ce sa mai raspundem? Nu am zis mai sus ca interpretarea canoanelor este teologie Altfel facem ca unii sectanti care citeaza biblia aiurea si iti dau in cap cu tot felul de chestii scoase din context si interpretate in felul lor.
Nu ajunge sa le citezi, trebuie sa le si interpretezi.
De altfel episcopul este garantul pastrarii credintei ortodoxe. Ei sa hotarasca. Eu urmez episcopii, care chiar daca mai pot gresi si gresesc sunt garantii in fata lui Hristos a credintei apostolice a Bisericii. Or toate bisericile ortodoxe importante participa la dialogul ecumenic si au acceptat ridicarea anatemelor din 1965. Ceea ce nu inseamna ca amesteca totul, sau ca am fi in comuniune cu ceilalti. Nu suntem! Dialogul continua si cam stagneaza, de altfel.
In masura in care nu sunt maui eretica decat episcopii, nu cred ca Hristos ma va socoti eretica.
Iar cei care dau cu parul in toti acesti episcopi se pun ei insisi in afara bisericii si ar trebui sa faca o biserica aparte sau sa se ralieze diverselor schisme care sunt de aceeasi parere: BOSV (parca asa ii zice) sau unii rusi din afara granitelor. De acolo n-au decat sa critice in continuare.
Lavrentiu are dreptate, Emanuel, asa nu convingi pe nimeni, sa stii. Mai bine roaga-te pêntru noi daca ne consideri rataciti, sa ne luminee Dumnezeu.
Ai blocat orice discutie aici, ca si in alte parti, infundand threadul cu zeci de postari.
:-(