Citat:
În prealabil postat de sophia
Observ ca se poarta dou discutii diferite pe acest fir, dar nu conteaza.
Eu nu vorbeam de barbati, femei si atractia fizica dintre ei, sau adulter.
Vorbeam de relatia trupeasca intre soti.
Unii leaga asta de pericolul de infidelitate, de adulter si de cadere in pacat si ca se tine post trupesc ca sa nu uitam de Dumnezeu.
Eu intreb altceva:
1. De ce nu e voie sa se aibe relatii decat in anumite zile ale saptamanii, fix stabilite?
2. De ce nu e voie sa ai relatii cu sotul/sotia daca te duci a doua zi la biserica? Si nu ai voie acolo anumite lucruri religioase.
Pentru mine asta inseamna ca cei casatoriti sunt considerati pacatosi si murdari.
Si de ce daca ai relatii 1-2 ori pe saptamana, normal si cuminte si in rest iti vezi de rugaciune si viata crestina, inseamna ca uiti de Dumnezeu?
|
De aia am adus in discutie barbat-femeie-sexualitate. Pentru ca mi-a venit in cap posibilitatea ca barbatii sa vada actul trupesc ca ceva lipsit de orice comuniune sufleteasca, deci murdar, deci nici in casatorie sa nu fie ceva curat. Deci pana la urma conceptele astea de oameni casatoriti ca fiind murdari sa vina dintr-o menalitate barbateasca, cazuta, si nu de la Dumnezeu. Asta era logica mea. A deviat putin la discutia cu Fani, dar la asta m-am referit mai intai. Dar e pur si simplu o supozitie de-a mea.