View Single Post
Vechi 29.04.2009, 12:50:06
razvan_m
Guest

Implicit "Filioque" nu este oare hula impotriva Duhului Sfant ?

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Dumnezeu iarta totul...inafara de hula impotriva Sfintului Duh! A spus-o EL.
Musulmanii considera ca Duhul care trebuia sa vina (de care vorbise Iisus) este Mohamed!!!!!! Acum stim cu totii viata acestui "duh" asa ca daca nici asta nu-i hula impotriva Sf. Duh nu mai stiu care ar putea fi!
Hristos a inviat!

Frate bmd,

Iata un fragment din scrisoarea Sfantului Fotie Cel Mare, patriarhul Constantinopolului, scrisa pe la anii 883 despre spurcata dogma latineasca "Filioque", din care iti vei putea da seama si tu cum ca catolicii hulesc prin dogmele lor false de credinta pe Duhul Sfant, A Treia Persoana a Dumnezeirii, ceea ce, dupa cum ai precizat si fratia ta, este pacat de neiertat:

Citatul:
Citat:
...Pe de altă parte, dacă purcederea de la Tatăl este desăvârșită, pentru ce mai este nevoie de o a doua purcedere, din moment de Duhul primește deja, prin purcederea de la Tatăl, desăvârșirea absolută? Dacă, dimpotrivă, purcederea de la Tatăl este nedesăvârșită… dar cine va putea suporta o asemenea absurditate, în care cădem acceptând o astfel de ipoteză?
În primul rând, cu adevărat, cel ce îndrăznește să facă o asemenea afirmație, acela introduce nedesăvârșirea în sânul Atotdesăvârșitei Treimi.
Apoi, face ca, din două părți care sunt imperfecte în sine, să vină Duhul Care desăvârșește toate.
Mai mult, se întâmplă chiar ca să facă din Duhul o ființă compusă, pentru că spune că a venit din două cauze, subliniind – o, limbă necurată și inimă spurcată – că Duhul purcede în mod nedesăvârșit din fiecare dintre cele două cauze!

Cei care sunt ținuți de această hulă, ar da bucuroși Duhului numele de fiu mai mic: și dacă își țin totuși limba, este de frica reacției pe care o vor avea oamenii evlavioși ; ei nu sunt mai puțin în favoarea acestei idei. Căci dacă Fiul a ieșit din Tatăl prin naștere și duhul a ieșit din Fiul prin purcedere, atunci Duhul este înjosit la rangul de fiu mai mic. Aceasta este o urmare inacceptabilă, dacă mai avem cea mai mică urmă de evlavie, și dacă mai vrem să fim considerați creștini.
Și dacă harul lui Dumnezeu ne dăruiește competența necesară pentru o discuție teologică, nu am face o mare greșeală dacă am ignora această erezie și am neglija respingerea ei? Cum, deci, vom ocoli noi osânda care îi amenință pe hulitori?
Mai mediteaza, frate bmd, si vezi daca nu cumva si catolicii fac parte din tagma ereticilor, alaturi de protestanti si anglicani !
Reply With Quote