View Single Post
Vechi 26.03.2009, 08:03:45
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
La afirmatia ta de aici.

Hai s-o luam pe capitole, ca sa inteleg cum vezi tu problemele:

1. Tu crezi in Mica Sfanta?
Raspuns Da/Nu
Motivare: daca Da, de ce?
Motivare: daca Nu, de ce?
2. Tu crezi in Sfinti?
Raspuns Da/Nu
3. Tu crezi in Sfintii postoli?
Raspuns Da/Nu
4. Cum definesti tu smerenia?
5. Cum definesti tu mndria?
6. Tu crezi in Sfintii Parinti?
Raspuns Da/Nu
7. Tu crezi in Mntuitorul?
Raspuns Da/Nu
8. Care r fii modelul de viata ideal pentru tine si religia ta?
9. Tu crezi in post? In rugaciune?
Raspuns Da/Nu
Motivare: daca Da, de ce? cum trebuie facut?
10. Tu crezi ca exista Sfnta Treime?
Raspuns Da/Nu
11. Tu crezi in Sfantul Duh?
Raspuns Da/Nu
12. Cate capitole din Biblie au fost scoase?
13. Tu crezi in Sfanta Scriptura?
Raspuns Da/Nu
14. Cum definesti tu pacatul?
15. Care ar fii pacatele din punct de vedere al religiei tale?
16. Daca cineva pacatuieste de moarte, atunci va fii iertat vreodata?
17. Care sint pcatele de moarte? ( ma refer la moartea sufletului).

Mai am citeva intrebari insa dupa ce primesc raspunsul mai intai!
Va raspund cu mare placere si dupa priceperea mea. O sa fiu scurt desi unele intrebari ar necesita raspunsuri de cateva pagini.

1. Da. Este incontestabil rolul ei, acela de a fi femeia aleasa de Dumnezeu pentru a se intrupa Domnul Iisus Hristos.
2. Da. Ne ofera modele de viata crestina si indrumari pline de intelepciune.
3. Da. Au fost contemporani cu Domnul Iisus Hristos, iar invataturile lor, cuprinse in Sfanta Scriptura, sunt esenta invataturii crestine care duce la mantuire. Dintre toti muritorii, ei sunt etalonul meu.
4. Smerenia este acea calitate pe care ti-o da Dumnezeu si care te face sa-i privesti pe cei din jur cu consideratie. Smerenia in fata lui Dumnezeu este o dovada de intelepciune si recunoastere a puterii si bunatatii Sale. E greu de dat o definitie clara a smereniei. Dar putem vedea cum arata privind la Domnul Iisus Hristos. "Luați jugul Meu asupra voastră, și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre."(Matei 11:29)
5. Mandria este principalul mijloc de merge pe calea pieirii. "Mândria merge înaintea pieirii, și trufia merge înainte căderii." (Proverbe 16:18). Prin mandrie a intrat pacatul intr-o lume creata perfect de Bunul Dumnezeu.
6. Da. Citesc din viata si invataturile Sfintilor Parinti. Dar, accept doar invataturile care sunt in armonie cu Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu).
7. Nu stiu care este rostul intrebarii. Dar o sa raspund. Cred din toata inima in Mantuitorul. Inainte de a-l cunoaste pe Dumnezeu, mi-am pus niste intrebari, pe care multi si le pun. Ce caut eu pe lumea aceasta? Care este rostul meu? De unde vin? Unde ma duc? Am gasit raspunsuri, cat de cat linistitoare, in unele scrieri, in special cele orientale. Dar raspunsul care mi-a umplut inima l-am gasit in Sfanta Scriptura, in persoana Domnului Iisus Hristos.
8. Modelul ideal este Domnul Iisus Hristos. Nu este un cliseu. El a trait ca Om pe acest pamant pentru ca sa arate oamenilor cum se traieste. Din pacate, nu totdeauna ma raportez la acest model.
9. Da. De vreme ce Domnul Iisus Hristos, in viata Sa pamanteasca, a postit si s-a rugat, cum putem sa nu credem in post si rugaciune. Numai ca trebuie sa le intelegem bine rostul si semnificatia. Domnul Iisus Hristos ne invata despre post si rugaciune, mai ales in Evanghelia dupa Matei la cap. 6.
10. Cred in Sfanta Treime si in dumnezeirea Domnului Iisus Hristos. "Caci trei sunt care marturisesc in cer; Tatal, Cuvantul si Duhul Sfant; si acestia trei una sunt" (1 Ioan 5:7)

Imi cer scuze ca nu pot continua acum. Revin cat de curand cu celelalte raspunsuri.
Reply With Quote