Citat:
În prealabil postat de vasinec
. Cand am facut parte din aceasta biserica, staretul manastirii Brancoveanu (Sambata de Sus - Brasov), parintele Teofil Paraian, mi-a spus: "lasa Biblia" . Sunt exact cuvintele pe care mi le-a spus, cand i-am marturisit (la o spovedanie) ca am inceput sa citesc Sfanta Scriptura. .
|
Ai vazut oamenii lui Dumnezeu cum cunoaste mai dinainte ce va sa fie...indiferent de ce-ti spunea parintele Teofil tu tot paraseai Biserica Ortodoxa...stia parintele bine ce este in sufletul tau, un bun duhovnic este si un bun psiholog care din cuvintele penitentului cunoaste starea sa de suflet...NU VREAU SA FAC CU TINE O SPOVEDANIE PE FORUM, DAR MA INTREB CE I-AI FI SPUS INAINTE DE AI MARTURISI CA CITESTI BIBLIA?
Tu nu ai inteles ce inseamna spovedania, esti ca cei care merg la spovedanie si spun cate fapte bune au facut, cum au ajutat pe cei saraci, ca nu au injurat niciodata, ca merg regulat la Biserica, ca se roaga ,ca postesc si (cum a fost si in cazul d-voastra) CA AU INCEPUT SA CITEASCA BIBLIA, etc.....ce spovedanie e asta, e lauda in fata preotului.
Crezi ca D-zeu nu cunoaste ce facem? la spovedanie mergem sa spunem ce pacate am facut si sa promitem indreptare.
Nu vreau sa ma laud dar iti dau un exemplu din viata mea personala: eu am fumat foarte mult, si nu puteam sa ma las nicicum de acest viciu.Vroiam din tot sufletul sa ma indrept, sa ma las, am incercat tot felul de variante.La spovedanie mergeam insa niciodata nu mergea cu intentii sa ma las, marturiseam pacatul ca pe celelalte....odata insa ma gandeam ca D-zeu ajuta pe cei pacatosi in indreptarea lor insa asteapta ca pacatosul sa faca primul pas...m-am pregatit cum se cuvine pt.aceasta taina si am mers la spovedanie cu gandul ca ma las de fumat, m-am rugat lui D-zeu care a si lucrat prin duhovnicul meu care mi-a dat niste sfaturi incat azi nu mai fumez...am mai avut incercari dar ma insemnam cu sf. cruce si ceream ajutor iar ispita fugea...
Asa se face cand se merge la spovedanie dragul meu, niciodata nu m-am dus sa-i spun duhovnicului cat de bun sunt eu, am mers cu gand de pocainta...la spovedanie se merge ca sa se pocaiasca omul de pacate pe care le face zi de zi ...
REPET,STIA PARINTELE CEVA DESPRE TINE.....