Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Am impresia, vasinec, in urma celor scrise de tine, ca voi va concentrati doar asupra calitatilor, pe care credeti ca le aveti si neglijati pacatele, pe care orice om le are, ca doar pacatosi suntem cu totii.
|
Faceti o diferentiere absurda. Oamenii sunt oameni, indiferent ca se numesc ortodocsi sau adventisti, si sunt pacatosi.
"Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu" (Romani 3:23).
Diferenta exista totusi in faptul ca noi incercam sa scapam de pacate dupa felul cum ne invata Sfanta Scriptura. Stim ca pacatul loveste in Dumnezeu (noi, in nesimtirea noastra, uneori nu constientizam grozavia uraciunilor noastre). Parasul, diavolul, are motive de acuzare si se bucura. "Uite ce fac copii Tai pe care-i iubesti si le doresti mantuirea!" (fraza este din imaginatia mea).
Stim ca nu e de joaca cu pacatul de aceea cercetam Cuvantul lui Dumnezeu, care este viu si insufletitor si cerem, prin rugaciuni, putere de la Dumnezeu sa nu mai pacatuim.
Va dau o sugestie. Luati foarte in serios Cuvantul lui Dumnezeu si rugaciunea sincera, adresata direct Tatalui prin mijlocirea Domnului Iisus Hristos. Sunt mult mai puternice si mai lucratoare (rugaciunea si Cuvantul) decat orice canon, duhovnic sau slujba.
Dorinta noastra este sa ne formam caractere placute lui Dumnezeu, prin putere tot de la Dumnezeu. Fara aceasta dorinta nu avem ce cauta in Imparatia lui Dumnezeu.
"Incolo, fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit,tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna si orice lauda, aceea sa va insufleteasca. Ce ati invatat, ce ati primit si auzit de la mine, si ce ati vazut la mine, faceti. Si Dumnezeul pacii va fi cu voi." (Filipeni 4:8,9)
"Pot totul in Hristos care ma intareste" (Filipeni 4:13)