24.02.2009, 22:15:11
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Eu am avut dragoste deosebită pențru Sfânta Impărtășanie, Taina cea de pe urmă pentru hrana și băutura credincioșilor. El n-a putut să dea ceva mai mult, decât dându-se pe Sine insuși, pentru ca să râmână totdeauna cu ai Săi, pe care i-a iubit până la sfârșit. După moartea Fiului meu, care altă mângâiere puteam să am, decât ca să-L primesc in Sfânta Impărtășanie din mâinile ucenicului cel prea iubit, care m-a avut de mamă ?
In această Taină, sufletul meu și-a aflat totdeauna odihnă, pentru că Fiul meu este aici, și primindu-L zilnic, ca și hrană. L-am avut pe cel mai bun călător cu mine in ceasul morții. Eu iubesc mai mult decât pe orcine, pe aceia care cinstesc cu smerenie și cu dragoste această Taină. Prin această Taină se aprind de mare credință sufletele evlavioase , de aceea am rânduit să mi se facă mereu Sf. Liturghie. Eu le-am adus celor ce se impartășesc o haină albă din cer, pentru ca ei să se imbrace in culoarea albă și curată a Sfintei Impărtășanii, in care este ascuns Fiul meu. Și precum ingerii imbrăcați in haine albe au șezut la Mormântul meu, așa și Sfinții imbrăcați in haine albe ca zăpada, stau imprejurul Sfântului Altar. Iar eu i-am imbrăcat in haine albe, arătând curăția impărtășaniei. Fiule, tu nu poți arăta mai bine dragostea ta către Dumnezeu, decât inchinându-te Lui cu evlavie in această Sfântă Taină. Vei fi bine pregătit să-L primești , dacă având sufletul curat, te vei apropia de Sfânta Masă cu smerenie și cu foame de dragoste. Dacă- L primești numai de obicei, să nu aștepți mare folos, ci mai mult să te temi, ca nu cumva sa-ți fie socotită vina. Te sfătuiesc să-L vizitezi cât de des pe Iisus, chiar când nu te impărtășești. <<< Va urma >>>
|
Câte zile nu rămâne Fiul meu in Biserică, ca și intr-un pustiu , fără să ibă pe altcineva lângă Sine, decât numai pe Sfinții Ingeri. Toată lumea aleargă după afaceri și nu se gândește la El, care-i așteaptă cu atâta bunătate pe oameni. Cheamă și nimeni nu vine, invită și puțini primesc invitația, imparte haruri și de-abia le primește cineva. Crede-mă, că nu este un pelerinaj mai sfânt și mai frumos decât de a veni la Chivotul Fiului meu Iisus. Acest pelerinaj este de neprețuit , pentru că-l duce pe om la Tronul Slavei Sale . Ce folos că arde candela inaintea Altarului Său, dacă nu-L vizitează nimeni dintre credincioși ?
<<< Va urma >>>