View Single Post
Vechi 20.02.2009, 16:01:06
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Ati descris exact mecanismul evolutiei. Taunul nu "stie" ca trebuie sa faca ceea ce face pentru a supravietui, pur si simplu actioneaza in acest fel din cauza reflexelor inscrise in codul genetic. Este ca un program de calculator care odata scris, compilat si executat ruleaza in parametri dati. Pus intr-o situatie pentru care nu exista reguli de comportament pur si simplu se blocheaza, pentru ca nu stie cum sa actioneze.

Acest comportament al taunului este cel care asigura supravietuirea speciei. In milioanele de ani de evolutie si adaptare, doar indivizii cu acest comportament au ramas in viata, deoarece au avut sanse mai mari de supravietuire. Acest comportament complex ni se pare uimitor cand ne uitam la el si daca credem ca Pamantul are 6000 de ani e si mai uluitor. Dar cand vorbim de ere geologice si miliarde de ani de viata insectivora, nu mai e nimic surprinzator. Sunt animale care sunt mult mai suprinzatoare si socante prin adaptarea lor decat taunul.
Draguta analogia cu programul creat, compilat si executat... Numai ca uiti un lucru foarte grav: nu mentionezi nimic despre Programatorul care gandeste si face sa mearga programele. Si de Cel care a facut posibila existenta computerului pe care ruleaza aceste programe.

Este absurd sa crezi ca taunul insusi poate sa-si modifice singurel codul genetic in timp invatand sa supravietuiasca si schimband incet-incet cativa biti la nivel in structura informationala a fiecarei celule sau a fiecarui neuron. Domnule, si eu cred in teoria evolutionista (Universul n-are nicidecum cateva mii de ani), dar aceasta evolutie fiind initiata si controlata de acel Programator, fara de care nici cel mai subtil string n-ar putea sa vibreze si nici cel mai nesemnificativ quark nu ar putea exista, stabil si mereu impreuna cu altii doi, alcatuind un nevazut proton sau neutron...

Uite ce simplu si elegant ne intreaba retoric Insusi Creatorul a toate:

"Și cine dintre voi, îngrijindu-se, poate să adauge staturii sale un cot?" Luca 12, 25 :))

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote