Subiect: Ganduri...
View Single Post
Vechi 12.02.2009, 00:30:43
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alx Vezi mesajul
Daca cineva are curiozitatea sa se uite prin ultimele topicuri din sectiunea "Generalitati", poate observa faptul ca dupa doar cateva mesaje, subiectul topicului este de cele mai multe ori parasit, urmand pagini intregi de atacuri directe de cele mai multe ori, si uneori indirecte asupra diferitelor persoane care si-au exprimat parerea. De aici se poate presupune ca cei mai multi nu se pot concentra asupra discutiei, si ataca AUTORUL in loc sa atace IDEEA (am mai spus asta); daca cititi ultimele mesaje, de multe ori nici nu au legatura cu subiectul topicului.
Normal ar fi sa acceptam pluraritarea de opinii, sa le discutam, sa le analizam, si sa extragem din fiecare ce se poate. Evident, nu e cazul sa ne gandim sa ajungem toti la aceeasi concluzie, pentru ca e imposibil. Important e ca din discutie, cat mai multi sa se aleaga cu ceva, cu un plus, cu o lamurire, cu o informatie nou castigata.
Deasemenea, o dovada de discutie civilizata, serioasa, poate rezulta si din faptul ca, dupa discutii lungi, chiar contradictorii, rezultatul fiind opinii total diferite, sa putem sa ne salutam pe strada in continuare, sa ne zambim. Nici un om nu detine adevarul suprem, asa ca sa fim rezervati in cat mai multe, sa ne gandim ca fiecare putem invata cateva ceva de la altii.
Despre acest mod in care au loc multe discutii pe forum, nu s-a ingrijorat nimeni? Sunteti ancorati de ideea sa atacati autorul, incat nu mai puteti privi situatia in ansamblu?

Luati o pauza de la aruncatul pietrelor in oameni, mai radeti, mai visati si iubiti.

Fericirea sta la baza succesului, si nu invers. Fericirea, armonia, nu este ceva individual, e ceva conditional in foarte buna masura de cei din jur, pentru ca interactionam cu toti si toate. Si-apoi, unii au pretentia sa traiasca bine, cand in mintea lor dispretuiesc pe X ca e albastru, pe Y ca are opinie diferita despre cutare lucru, etc. Stiti ce spune "legea atractiei"? Atragem in viata noastra ceea ce gandim, suntem ceea ce gandim, universul se modeleaza dupa dorintele noastre, ne creeaza posibilitati, ne "arunca" in fata persoanelor potrivite pentru a duce la bun sfarsit diferite activitati.

Zambiti !

Sint perfect de acord. In prima mea postare de pe acest topic am incercat sa spun acelasi lucru dar nu am reusit decat un palid oftat. Bineinteles, nu am scapat de ironia fina a autorului topicului. In schimb, ideile tale mi-au placut. Intr-adevar asa este corect, cum spui tu. Asta nu inseamna ca, pe ansamblu, sint de acord cu ideile postate de tine dar, pentru aceasta postare, respectele mele.
Reply With Quote