Citat:
Īn prealabil postat de ionela7
Ma intreb unde este dragostea frateasca si nejudecarea aproapelui  . Eu personal nu pot arunca cu pietre in parintele Gabriel si nici in parintele Iustin. Pur si simplu nu pot! Nu am suficiente argumente si nici daca as avea... cine sunt eu sa judec.... si tocmai pe cine? am eu oare caderea sa critic niste fete bisericesti...? Dumnezeu singur cunoaste inima omului si noua ne-a fost poruncit sa ne iubim si sa nu ne judecam aproapele. Am curaj sa citesc absolut orice carte, oricat de "eretica" ar fi, pe Dumnezeu nu mi-L va scoate nimic si nimeni din suflet.
Credinta mea e simpla si curata, nu caut raspunsuri, nu mai am intrebari, intrebarile s-au stins prin rugaciune. Dumnezeu si Maica Domnului raspund la rugaciuni. Nimeni care indrazneste sa se roage din inima la Maica Domnului, nu ramane nemangaiat.
Iarta-ma ca te intreb Razvan... de ce esti atat de potrivnic parintelui Gabriel? Doar pentru o simpla parere contra a parintelui Iustin? Daca ei doi au meciul asta, inseamna ca Dumnezeu a permis. Tot Dumnezeu va judeca cine are dreptate, cine si cat a gresit, toti vom fi judecati.... dar fiecare pentru ale lui... Eu ma rog sa imi dea Dumnezeu ochi sa-mi vad pacatele mele.... Cred ca nu mai am nevoie de un pacat in plus... nu-mi voi da cu parerea despre niste oameni a caror puritate sufleteasca si spirituala nu o voi atinge poate niciodata.
|
De ce "judec" "fetele bisericesti", scumpa sora Ionela? Pentru ca Gabriel Nicu nu mai era "fata bisericeasca" atunci cand a murit prin octombrie 2004, fiind caterisit de BOR, informatie furnizata de parintele Nicolae Tanase pe blogul d-lui Bogdan Stanciu inainte mentionat. Iar pe eretici si vrajitori pana a-i judeca Domnul trebuie si noi credinciosii sa-i aratam cu degetul ca sa nu atraga in smintelile lor ratacitoare de suflet multime de popor binecredincios.
A arata erezia cuiva nu este pacat, ci un lucru placut Domnului, caci ajuta si pe altii sa nu cada in aceeasi erezie.
Daca Gabriel Nicu a fost un drept de ce l-au contestat si judecat ca eretic parintii: Justin Parvu, Nicolae Tanase, Cleopa Ilie [dupa spusele Antoniei pe un topic de la tema "Vrajitoria" [stia acel adept al lui Gabriel Nicu pentru ce a creat acel topic la tema "Vrajitoria!] numit "Cine este vizionarul Gabriel [Gavriil]", cu referire clara la Gabriel Nicu, cu sumedenie de vedenii transmise prin vis de "sufletul" lui Gabriel Nicu adeptilor lui, vedenii de care Sfantul Diadoh al Foticeii ne indeamna cu parinteasca grija sa ne pazim [opera Sfantului Diadoh se gaseste in volumul I al Filocaliei, ce se poate descarca gratuit si de pe net], chiar de ar veni de la Domnul, caci Domnul stie ca astfel ne pazim de a nu cadea in inselarea si mandria diavoleasca pe care ne-o plasmuiesc in minte visele, vedeniile, luminile aparute tam-nesam in jurul unor preoti controversati si in jurul oricaror slujitori ai Bisericii in timpul vietii lor.
Ionela, rog, pazeste-te de zisa "invatatura" a lui Gabriel Nicu. Iar de vrei mai multe amanunte despre aceasta, cere de la Antonia, caci iti va da cu siguranta!...
R.