Citat:
În prealabil postat de vsovi
|
PARINTELE CLEOPA ZICEA CA OASTEA DOMNULUI ESTE O PUNTE SPRE SECTARI.
Dialog cu Parintele Cleopa:
Credinciosul: Dar Oastea Domnului de azi, cum a apărut?
Preotul: „Oastea Domnului” a fost o asociație creștină ortodoxă, la început aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Cât timp această asociație a avut conducători buni, ea a adus folos Bisericii, căci foarte mulți creștini părăseau imoralitățile, bețiile, fumatul, înjurăturile, desfrânările, hoțiile și alte feluri de răutăți care periclitau moralitatea publică.
După ce însă a rămas fără povățuitori buni și învățați, cei ce au rămas adevărați ostași ai lui Iisus Hristos și bunii creștini s-au împuținat. Mulți din ei, din cauza lipsei de povățuitori luminați și necunoscând Sfintele Scripturi, dogmele, Sfânta Tradiție a Bisericii Ortodoxe, nici învățăturile Sfinților Părinți, s-au rătăcit de la adevăr.
Credinciosul: Am auzit că unii din cei ce-și zic „ostași ai Domnului” fac adunări și predică prin casele oamenilor, fără să știe preoții și fără să rămână în legătură cu ei. Este un lucru bun acesta?
Preotul: Nu este bun, fratele meu. Căci sfintele și dumnezeieștile canoane nu dau voie mireanului și nici chiar preotului să predice în public, fără de porunca episcopului locului. În dreptul canonic al Bisericii de Răsărit se scrie așa: „Cu împuternicirea episcopului, și preoții pot să predice în biserică, dar episcopul le poate lua acest drept, când nu va fi convins sau va avea o îndoială asupra curăției credinței lor”. Și iarăși zice: „Fără de împuternicirea episcopului, nimeni nu poate predica în biserică”.
Credinciosul: Dar care a fost intenția celor ce au înființat la început asociația „Oastea Domnului” și ce au urmărit prin organizarea ei?
Preotul: Intenția celor ce au înființat la început asociația „Oastea Domnului” a fost bună și cu scopul bun de a aduce pe creștini la cele ce au făgăduit la Sfântul Botez, când au zis: „Mă lepăd de satana și de toate lucrurile lui!” Și cum am spus mai sus, această asociație creștină, cât a avut la cârmă conducători buni, duhovnicești și bine orientați în Ortodoxie, a fost de mare folos Bisericii noastre și moralei publice a poporului român. Dar acum destul de mulți din ei au deviat de la adevărul dreptei credinței și s-au rătăcit, ducându-se la secte.
Aici puteti citi articolul complet articolul complet:
http://bisericasecreta.wordpress.com...stea-domnului/
OASTEA DOMNULUI ESTE EREZIE,CEI DE LA OASTE NU RESPECTA SFINTELE CANOANE NU RESPECTA INVATATURILE SFINTILOR PARINTI SI SE ABAT DE LA INVATATURILE CANONICE,MAI MULT DE 80% DIN OASTE SFIRSESC LA SECTARI.
FOLOSIREA INSTRUMENTELOR MUZICALE IN BISERICA SE NUMESTE BLASFEMIE,AU HOTARAT SFINTI PARINITI,OASTEA DOMNULUI ESTE EREZIE,NU VA LASATI INSELATI.
O PREDICA ADEVARATA,ORTODOXA,DESPRE OASTEA DOMNULUI,AICI VETI AFLA CE ASCUNDE OASTEA DOMNULUI,EI INCALCA SFINTELE CANOANE SI NU FAC ASCULTARE DE INVATATURILE SFINTILOR PARINTI:
http://ca.youtube.com/watch?v=XuVAAW...eature=related