Citat:
În prealabil postat de laurschepsis
|
Exact! Reagan a fost un presedinte obtuz care nu a incercat sa evite razboiul, si implicit pierderea de vieti omenesti nevinovate. Nu i-a pasat, a inceput razboaie si a sprijinit tot felul de rebeli dubiosi (vezi afacerea Iran-Contra). Si mai ales, daca citesti cu atentie -- a sprijint pe mujahedinii afgani impotriva sovieticilor. Si ghice ce -- cativa ani mai tarziu acei mujahedini fr folosi armele impotriva americanilor. Hahahahaha, ce mai vizionar. In politica, daca vrei sa ajuti oamenii nu merge cu "decizii ferme" si "fara compromis". Trebuie sa fii flexibil, sa intelegi fiecare parte, sa duci dialoguri, etc. Nu trimiti bombe.
Si George W. Bush a fost ales de doua ori. Asta nu inseamna ca a fost un presedinte bun. Oamenii si masele sunt prosti si pot fi manipulati foarte usor. Reagan a folosit sintagma "The Empire of Evil" ca sa ii panicheze pe americanii simpli cum ca Uniunea Sovietica este un diavol, o amenintare permanenta si ca ii va ataca in orice moment. Ceea ce este o minciuna si o exagerare sfruntata.
Bush a folosit sintagma "The Axis of Evil" din nou ca sa ii panicheze pe Americani si sa ii faca sa creada ca jumatate de lume e impotriva lor si ca e nevoie de razboi sangeros ca sa inlaturi pericolul. Si cata exagerare si generalizare!
Socotiti si voi cat de buna a fost guvernarea de 8 ani a lui Bush pentru poporul American. 8 ani in care poporul american a inceput 2 razboaie, nici unul inca terminat, dolarul a scazut mai mult decat oricine isi putea inchipui in 2002, economia a fost in pericol in continuu, mii de soldati tineri au murit, alte mii au fost raniti si sunt invalizi, si altii mii sufera de PTSD.
Si asta din cauza unui presedinte crestin practicant, care sta cu Biblia in gura tot timpul, etc, etc...dar cu zero flexibilitate, si inteligenta politica.
Cat despre Uniunea Svietica -- ea a cazut fiindca avea probleme structurale interne grave, leadership invechit si ramolit...etc etc etc.
Crede-ma, stiu ce vorbesc, am licenta in istorie si in stiinte politice, si studii de master in istorie. Cred ca stiu si am citit despre lucrurile astea de zeci de ori mai mult decat poti citi in wikipedia .
A alege un om de presedinte doar pentru credinta si fermitatea in opinii este o prostie mare. Nu de fermitate are un stat nevoie in ziua de azi, ci de deschidere fata de lumea din jur si de flexibilitate. Dan Puric nu dovedeste nici deschidere, si sustine un triumfalism proto-romanesc care ar trebuie sa zgarie la ureche pe orice roman.