View Single Post
Vechi 06.01.2009, 08:52:49
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Neavand nici un fel de teologie si invatatura a Sfintilor Parinti va rataciti nestiind Scripturile.
Nu am inteles ce vreti sa spuneti, referitor la lipsa de teologie. Daca va referiti la unitatile de invatamant protestante, trebuie sa stiti ca acolo se face pregatire teologica serioasa. Nu se pierde vremea cu ritualuri si alt fel de scenarii inutile ci se studiaza Cuvantul lui Dumnezeu. In plus, in cadrul bisericilor protestante se pune foarte mult accentul pe cunoastere, nu pe misticism. Crestinismul este o religie a oamenilor care invata si se schimba, prin puterea lui Dumnezeu.

In al doile-a rand: v-am mai spus domnule Iustin (dar ati uitat) sa lasati deoparte lozinca cu "invataturile Sfintilor Parinti". Nu acceptati toate invataturile Sfintilor Parinti, ci faceti o selectie preferentiala. In dreptul unor invataturi puneti eticheta "Sfintii Parinti mai gresesc". Acest lucru il recunosc si teologii ortodocsi (chiar am citit un fragment dintr-o lucrare a domnului Bogdan Mateciuc).

Puneti-va intrebarea, ce teologie aveti dvs. Sfata Scriptura o ciuntiti, iar din invataturile Sfintilor Parinti faceti selectie.

In ceea ce ne priveste pe noi, recunoastem ca nu avem "decat" Scriptura toata.