Am citit aici,pe acest topic,neroziile unora certatati cu bunulu simt,care se dau si ei mari cartind si criticand fara a avea habar de (h)ermeneutica crestin-ortodoxa!chiar si o maica care incearca efecte teatrale invatate pe atunci cand nu se calugarise!acea maica apartine de Patrarhia Ierusalimului si nu cred ca a primit binecuvantare din partea Patriarhului Ierusalimului sa dea lectii de ...(ce-o fi crezand ea )unei patriarhii straine!
dar sa lamurim:
Deasupra la catapeteasma este o cruce sub care sunt doi balauri.Simbolizeaza calcarea si infrangerea diavolului cu puterea sfintei cruci.
Luminile din biserica simbolizeaza Sfantul Duh sub forma de limbi de foc cum s-a pogorat la cincizecime peste cei credinciosi(nu numai peste apostoli)
Luminile pe capetele balaurilor(sau dragonilor)simbolizeaza faptul ca Duhul sfant zdrobeste capetele duhurilor necurate care ispitesc sufletele celor credinciosi cu invatatura mincinoasa.
Sub scaunul arhiereului mai sunt doi balauri si se simbolizeaza ca puterea si invatatura arhiereului(ca urmas al apstolilor)zdrobeste lucrarea diavolului!
Nu am vrut sa intervin de la inceput in speranta ca totusi unii se vor rusina singuri!!!Ca de1....se pretind crestini ortodocsi!