Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Neincriminarea incestului si a prostitutiei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5848)

silverstar 20.03.2009 21:51:43

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 123353)
Cred ca cei care traiesc in incest au destule de suportat din partea societatii, moraliceste e un stigmat care le face viata un calvar. Nu e bine asa? Trebuie sa-i mai bagam si la puscarie?

[COLOR=green]Care societate? Cine se amesteca? Cine vorbeste? [/COLOR]
[COLOR=green]Daca s-ar gandi la consecinte, nu s-ar ajunge la asa ceva... Si cand "secretul" ajunge la presa, ce se intampla mai departe? Puscaria nu rezolva nimic. Cunoastem cazuri... Sperie puscaria pe cineva?[/COLOR]

iulyaan 21.03.2009 12:18:26

Atunci cand ai un sot dement si-ti violeaza copilul.......e cam urat.acei oameni sunt o problema pt societate.e clar,au o problema psihica grava.ce facem cu astia?ii tinem pintre noi?

scrabble 21.03.2009 13:25:49

Sunteti culmea. Violul e viol, pedofilia e pedofilie. Incestul e incest. Acum toate sunt fapte penale. Odata cu noul Cod Penal, incestul dispare de pe lista faptelor penale. Nu violul, nu pedofilia.

Nu stiu de unde ati scos-o pe-asta cum ca sunt de acord cu incestul. Personal nu sunt de acord, dar daca pe altii atat ii duce capul, cine sunt eu sa le cer condamnarea la inchisoare? E dreptul lor, atata timp cat sunt majori si cu discernamant.

cristiboss56 21.03.2009 14:03:05

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 123843)
Sunteti culmea. Violul e viol, pedofilia e pedofilie. Incestul e incest. Acum toate sunt fapte penale. Odata cu noul Cod Penal, incestul dispare de pe lista faptelor penale. Nu violul, nu pedofilia.

Nu stiu de unde ati scos-o pe-asta cum ca sunt de acord cu incestul. Personal nu sunt de acord, dar daca pe altii atat ii duce capul, cine sunt eu sa le cer condamnarea la inchisoare? E dreptul lor, atata timp cat sunt majori si cu discernamant.

Majori da, dar fără discernământ !

Anca-Miha 21.03.2009 15:33:26

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 123843)

Odata ce consideri ca e dreptul lor de majori sa opteze pentru incest, te declari de acord cu acesta.

Se pare ca e cam greu de realizat, ca incestul le cuprinde si pe acestea: viol si pedofilie. Si totodata le anuleaza, in caz de incest, caci faptasul merge la psihiatrie, e bolnav si trebuie sa ia niste pastile, in loc sa simta el insusi injosirea - la care si-a supus copii prin incest - mergand la inchisoare. Ai cumva habar de cat de murdat se simte un copil atins de un adult intr-un anume fel?!? Victimele au scris carti, descriind acest lucru.
Dar astea sunt timpurile in care traim.
Dupa cum vezi, normele morale nu sunt aceleasi pentru un agnostic si pentru un ortodox. Agnosticul este mai inclinat sa accepte pacatele - vezi si sodomia, cu care te-ai declarat de acord. Laxitatea asta de la cine crezi ca vine, daca condamnarea pacatelor vine de la Dumnezeu?!?

scrabble 21.03.2009 19:33:26

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 123861)
Odata ce consideri ca e dreptul lor de majori sa opteze pentru incest, te declari de acord cu acesta.

Ma declar de acord cu dreptul lor de a alege ce cred ei ca e mai bine pentru ei. In ce ma priveste pe mine nu sunt de acord, dar nu am dreptul sa le spun altora cum sa-si traiasca viata, asa cum nici dumneavoastra nu va spun ce sa faceti in dormitor.

Citat:

Se pare ca e cam greu de realizat, ca incestul le cuprinde si pe acestea: viol si pedofilie.

Frate si sora, peste 18 ani, de comun acord sa traiasca in incest. Unde e violul? Unde e pedofilia? Au fost cazuri la nemti si prin alte parti de astfel de oameni care au cerut sa traiasca asa cum doresc si au sfarsit prin puscarii. Pentru ce? Doar pentru ca unii vor sa dicteze ce fac oamenii in pat?

Citat:

Dupa cum vezi, normele morale nu sunt aceleasi pentru un agnostic si pentru un ortodox. Agnosticul este mai inclinat sa accepte pacatele - vezi si sodomia, cu care te-ai declarat de acord. Laxitatea asta de la cine crezi ca vine, daca condamnarea pacatelor vine de la Dumnezeu?!?

Vine din dreptul omului de a-si trai viata asa cum crede de cuviinta, atata timp cat isi vede de treaba lui. E o libertate fundamentala, cu care omul se naste.

cristiboss56 21.03.2009 19:39:51

"Insușirea principală a omului este aceea de a fi pașnic, ingăduitor, blând, smerit, liniștit, statornic iar nu a fi atras de mânie sau Alte Patimi Ca Un Animal Irațional " ( Sf. Vasile cel Mare )

iulyaan 21.03.2009 20:46:12

Of,doamne!si ne mai miram ca se fac legile asa cum sunt?daca pe acest forum se gandeste asa,la ce hal de gandire sa ne asteptam in parlament!daca tot e liber si avortul,de ce sa nu fie si incestul?doamne iarta!

Anca-Miha 22.03.2009 00:37:30

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 123891)
Frate si sora, peste 18 ani, de comun acord sa traiasca in incest. Unde e violul? Unde e pedofilia? Au fost cazuri la nemti si prin alte parti de astfel de oameni care au cerut sa traiasca asa cum doresc si au sfarsit prin puscarii. Pentru ce? Doar pentru ca unii vor sa dicteze ce fac oamenii in pat?

INCÉST, incesturi, s.n. Legătură sexuală, oprită de legile juridice și morale, între părinți și copii sau între frați și surori. (DEX)
Deci incest in primul rand este intre parinti si copii. De ce ignori acest lucru? Nici un copil nu-si da acordul la asa ceva; deci e viol. De obicei copilul e mic; s-au vazut si cazuri de incest cu copil de 3 ani! Este caz de pedofilie sau nu?!?
Sper sa intelegi acum cat de grav e incestul.
Am auzit si de frati, dar nu e mai putin grav faptul ca isi dau acordul.

patinina34 22.03.2009 02:31:06

La nivelul meu de intelegere, umila si poate nu foarte bine documenatata, un ateu - o persoana care nu crede in Dumnezeu, insa nu este o persoana care merge impotriva lui Dumnezeu.

Spun asta dupa ce am vizitat site-ul tau personal.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:37:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.