![]() |
Eu cred ca se poate ajunge pe multe cai la Dumnezeu dar una singur este Calea Imparateasca.
Nu este ipocrizie alexandra 28 numai ca nu ai formulat bine fraza. Biserica ortodoxa ii asigura pe cei din trupul bisericii de mantuire prin ascultarea fata de taine, preoti, slujbe etc. Adica fiind practicant in BO poti spune oricand ca esti pe calea mantuirii (atentie! nu ca te`ai mantuit sau te vei mantui sigur). Nu faci parte din BO atunci te poate mantui doar Bunul Dumnezeu. Un exemplu fortat este: BO spune tuturor ca dupa noapte, in biserica va veni lumina. Dar daca nu esti in biserica si esti in pestera sau in iad sau stiu eu pe unde poate ca desi vine lumina la tine tot intuneri este. Cat despre disputa cu alte credinte eu vreau sa`ti spun ca eu tuturor le spun ca atunci cand mor vreau sa fiu alaturi de bunicii si bunicile mele pana la al miilea neam. |
eu cred ca oricine il cauta pe Dumnezeu cu adevarat Domnul il va calauzi spre ortodoxie ,dar daca nu Il cauta cu adevarat normal ca e pe cai gresite .
|
Intr-un articol prezent pe site-ul crestinortodox.ro, intitulat "Se pot mantui necrestinii?" se mentioneaza ca teologii ortodocsi sunt de parere ca toate aspiratiile celorlalte religii spre Dumnezeu, nazuinta lor permanenta spre mantuire, participarea lor la lucrarea harului lui Dumnezeu nu pot fi implinite decat in Hristos. Din acest motiv si pe acest temei, Biserica Ortodoxa atrage atentia, intr-un duh de cuvenit respect si parinteasca grija, tuturor celorlaltor religii ale lumii asupra faptului ca uni*versalul si umanul din ele, tot patrimoniul lor de valoare spiri*tuala pozitiva pentru mantuire nu poate fi desavarsit si implinit decat prin infuzarea elementului specific crestin: Revelatia supranaturala deplina si harul divin in si prin Hristos. Aceasta intrucat universalul si umanul din ele reprezinta doar baza na*turala pe care Iisus Hristos cladeste mantuirea, desavarsirea si fericirea adevarata.
Asadar, invatatura noastra ortodoxa mentine mai departe formula Sfantului Ciprian, atat de mult discutata in ultima vreme, potrivit careia nu este mantuire in afara de Biserica" (extra Ecclesiam nulla salus), fara sa dea insa acestei formule un caracter restrictiv cu privire la posibilitatea lui Dumnezeu de a mantui pe oricine, oricand si sub orice alta forma decat aceea a primirii botezului lui Hristos. Existenta Bisericilor crestine nu inseamna ca Dumnezeu Si-a restrans lucrarea doar in cadrul lor. |
dulcineea, din ce localitate esti?
n-ai nicio manastire prin jur de unde te poti documenta concret? |
am citit undeva ca cei care nu au cunoscut ortodoxia(in sensul ca nu au auzit de ea=triburi)vor fi judecati dupa faptele lor,dar ce ce au avut acces la ortodoxie dar nu au trecut la ortodoxie....:(:(:(:(:(:(:(
|
Citat:
|
a, iar am citit pe sarite, decat primul rand din intrebare :)
Care sunt consecințele ruperii de Biserică și formării schismelor și a ereziilor? arhimandrit Arsenie: Scopul principal, grozav cînd a creat Dumnezeu omul, l-a creat singur numai pentru El ca să fie în Împărăție împreună și, sigur, pentru pervertirea pe care a adus-o Adam, a venit Hristos și a restaurat neamul omenesc; Hristos nu a venit să anihileze, ci să transfigureze, și ne-a adus mai mult decît a pierdut Adam, adică putința de a fi dumnezei după Har, de a ști să iubim vrăjmașii, și o serie întreagă de alte lucruri. Consecințele sunt că se abat de la ce a zis Mîntuitorul, nu se vor mîntui; nu-i ușor. Este în primejdie mîntuirea lor, aceasta ar fi consecința cea mai mare; afară de aceasta, încurajează filozofia ateistă, pentru că, socotesc ei, avem libertatea de a interpreta și de a face cum credem; va să zică, sunt consecințe foarte grave privind respectivii la Judecata de Apoi, adică mîntuirea omului. S-au interpretat la infinit și se vor interpreta: drumurile, cărările care duc spre mîntuire și este numai una: aceasta pe care o ținem mai departe fără nici un fel de schimbare și chiar cu rîvnă și cu trăire Biserica Ortodoxă. Biserica este cea care patronează drumul spre mîntuirea noastră cu orice chip, în stilul ortodox, așa cum s-a fixat la Sinoade privind dogmele respective. |
Dumnezeu a zis Eu sunt calea adevarul si viata nu ca ortodoxia este calea adevarul si viata
Cica in rai au ajuns niste protestanti si Sf Petru le arata imprejurimile Ajungand langa un zid le spune sa vb soptit Trecand mai departe Sf Petru este intrebat de ce le-a cerut acest lucru si el le raspunde "acolo sunt ortodocsii si ei cred ca-s singuri in rai" |
Citat:
Asa ca numai prin taina spovedaniei si a impartasaniei ne putem mantui. Pentru cei care nu au avut acces la ortodoxie scrie par.Cleopa cum se pot mantui,cum ar fi africanii ,amazonienii ,etc. Iar sectantii(adventisti ,protestantii ,anglicanii ,etc) ,prin simplul fapt ca resping crucea ne arata cui slujesc. Asta nu inseamna ca ne mandrim ca am fi noi ,ortodocsii cei alesi ,dar asta e realitatea.Trebuie sa avem sufletul curat de pacate si sa dobandim iertare prin impartasanie si spovedanie. Si bineinteles sa iubim chiar si pe dusmani. |
-Eu as spune ca se pot mantui si catolicii si protestantii si budistii,trebuie doar sa gaseasca in timp util poarta de intrare in Imparatia Cerurilor=ORTODOXIA.
-Sa ne ajute Dumnezeu sa aflam toti Calea mantuirii! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:49:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.